Reseptit
30-60 min

Röply- eli kaurarieskat

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l vettä
500 g pieniä kaurahiutaleita
2-3 tl suolaa
2-3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Kuumenna vesi melkein kiehuvaksi. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Sekoita paksuksi puuroksi. Anna taikinan turvota ja jäähtyä.
  2. Vaivaa pöydällä taikinapuuroon runsaanlaisesti vehnäjauhoja ja leivo painellen jauhojen avulla ohuita (3-4 mm:n paksuisia) rieskoja. Pistele tiheään ja paista kuumassa, noin 250 asteen lämpöisessä uunissa 10-12 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä päällekkäin liinan alla. Onnistuneet rieskat ovat jäähdyttyään niin pehmoisia, että ne voi kietoa vaikka rullalle.
  • ”Rieskat voi pakastaa ja siksi teen kerralla kaksinkertaisen annoksen. Ohje on serkulta Rantsilasta ja röplyrieska on meidän lasten antama nimi rieskalle.”
  • Ohje: Inkeri Aittamaa, Oulainen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Röply- eli kaurarieskat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X