Reseptit
alle 30 min

Rosetit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 munaa
2 tl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
0.5 tl suolaa
1.5 dl maitoa
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl vehnäjauhoja

kypsentämiseen:

5 dl öljyä

pinnalle:

tomusokeria

Valmistusohje

  • Sekoita munat , mausteet ja maito keskenään.  Lisää jauhot hyvin vatkaten. Kuumenna rasva 170-180 asteiseksi. Kokeile öljyn kuumuutta lämpömittarilla tai vaalealla leipäpalalla. Rasva on sopivan kuumaa, kun leipä ruskistuu kauniisti puolessa minuutissa. Kasta rosettirauta hetkeksi kuumaan öljyyn ja sitten taikinaan. Kypsennä rosetit kauniin ruskeiksi ja pudota valumaan talouspaperin päälle. Ripottele jäähtyneiden rosettien pinnalle tomusokeria.

  • Lähde: Kotilieden uusi leivontakirja. Otava, 2003.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Maukasta tuli, vaikkakin hiukan muotopuolia. Taikina ei parin kakun jälkeen enää tarttunut rosettirautaani ja sain tiputella taikinan lusikalla kuumaan öljyyn. Liekö vika raudassa, taikinassa vai tekijässä?

Kommentoi juttua: Rosetit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X