Rosmariini-omenasose
Hienostunut mutta arkinen omenasose saa juhlavaa makua raikkaasta rosmariinista ja calvadoksesta.
- Kasvis
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Rosmariini-omenasose
- 2 ½ kg omenoita
- 2 dl vettä
- 1 rosmariinin oksa
- ¾ dl Calvadosta
- 1 kg hillosokeria
Valmistusohje
Rosmariini-omenasose tehdään näin:
1. Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Laita omenalohkot ja tilkka vettä kattilaan ja hauduta, kunnes omenalohkot pehmenevät. Soseuta omenat.
2. Laita ohjeessa mainittu vesi ja soseutetut omenat kattilaan. Hienonna rosmariininlehdet. Lisää rosmariini, calvados ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sosetta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo kuumaa sosetta ja pienennä tarvittaessa lämpöä.
3. Kaada sose puhtaisiin, kuumiin lasitölkkeihin, puhdista lasitölkin reunat ja sulje tölkit. Anna soseen jäähtyä ja säilytä rosmariini-omenasose kylmässä.
4. Nauti omenasoseesta paahtoleivän päällä tai herkullisten juustojen kanssa.
Lue myös Anna.fi: Hilloresepti, joka toimii taatusti – opettele hillon peruskaava tällä ohjeella
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosmariini-omenasose