Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rosmariini-omenasose

Hienostunut mutta arkinen omenasose saa juhlavaa makua raikkaasta rosmariinista ja calvadoksesta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Rosmariini-omenasose

  • 2 ½ kg omenoita
  • 2 dl vettä
  • 1 rosmariinin oksa
  • ¾ dl Calvadosta
  • 1 kg hillosokeria

Valmistusohje

Rosmariini-omenasose tehdään näin:

1. Pese ja kuori omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi. Laita omenalohkot ja tilkka vettä kattilaan ja hauduta, kunnes omenalohkot pehmenevät. Soseuta omenat.

2. Laita ohjeessa mainittu vesi ja soseutetut omenat kattilaan. Hienonna rosmariininlehdet. Lisää rosmariini, calvados ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sosetta noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Varo kuumaa sosetta ja pienennä tarvittaessa lämpöä.

3. Kaada sose puhtaisiin, kuumiin lasitölkkeihin, puhdista lasitölkin reunat ja sulje tölkit. Anna  soseen jäähtyä ja säilytä rosmariini-omenasose kylmässä.

4. Nauti omenasoseesta paahtoleivän päällä tai herkullisten juustojen kanssa.

Lue myös Anna.fi: Hilloresepti, joka toimii taatusti – opettele hillon peruskaava tällä ohjeella


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosmariini-omenasose

Sinun täytyy kommentoidaksesi.