Reseptit

Rosmariinikynnet

Ainekset

  • 6-7 valkosipulia
  • rosmariinin oksia (pieniä, tuoreita)

Mausteliemi:

  • 2 dl vettä
  • 1.5 dl valkoviinietikkaa
  • ¾ dl hunajaa (juoksevaa)
  • 1 tl roseepippureita
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Rosmariinikynnet
  1. Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, älä kuori. Keitä kynsiä reilut viisi minuuttia vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele kynnet kylmällä vedellä.
  2. Kuori kynnet sormin. Lado ne kerroksittain tuoreen rosmariinin kanssa tölkkeihin. Keitä maustelientä viitisen minuuttia ja kaada se kuumana kynsien päälle niin, että kynnet peittyvät. Varaudu keittämään tarvittaessa lisää etikkalientä: Valkosipulien koko vaihtelee, jolloin kynsien peittämiseen voi kulua lientä ohjeen määrää enemmän.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosmariinikynnet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.