Rosmariinikynnet
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 6-7 valkosipulia
- rosmariinin oksia (pieniä, tuoreita)
Mausteliemi:
- 2 dl vettä
- 1.5 dl valkoviinietikkaa
- ¾ dl hunajaa (juoksevaa)
- 1 tl roseepippureita
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
- Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, älä kuori. Keitä kynsiä reilut viisi minuuttia vähässä vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele kynnet kylmällä vedellä.
- Kuori kynnet sormin. Lado ne kerroksittain tuoreen rosmariinin kanssa tölkkeihin. Keitä maustelientä viitisen minuuttia ja kaada se kuumana kynsien päälle niin, että kynnet peittyvät. Varaudu keittämään tarvittaessa lisää etikkalientä: Valkosipulien koko vaihtelee, jolloin kynsien peittämiseen voi kulua lientä ohjeen määrää enemmän.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosmariinikynnet