
Rosmariinileipä
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 2.5 dl vettä
- 0.5 dl öljyä
- puoli pussia kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl spelttijauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
pinnalle:
- öljyä
- karkeaa suolaa myllystä
- tai parmesaaniraastetta
- tuoretta rosmariinia
- tai kuivattua rosmariinia
Valmistusohje
- Kuumenna vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää öljy veden joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos nesteen joukkoon ja alusta pehmeä taikina. Painele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota puolisen tuntia.
- Sivele leivän pinta öljyllä. Rouhi pinnalle suolaa tai ripota parmesaania. Riivi rosmariinin lehtiä päälle ja paista leipää 200-asteisessa unissa noin 20 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosmariinileipä