Reseptit

Rosmariinileipäset

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

  • 2.5 dl viileää vettä
  • 1.5 dl durumvehnäjauhoja
  • 1 tl hunajaa tai sokeria
  • 15 g (1 rkl) tuoretta hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl hiivaleipäjauhoja
  • 0.5 dl oliiviöljyä

Pinnalle

  • noin ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia
  • merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Rosmariinileipäset

Rosmariinileipäset ovat pieniä maukkaita leipäsiä, jotka maistuvat vaikka tomaattikeiton kaverina. Leipästen kohottaminen viileässä antaa niille sitkeän rakenteen. Leivät voi myös kuivattaa näkkäriksi.

1. Sekoita durumjauhot, hunaja ja hiiva veteen (yleiskoneen) kulhossa. Jätä juuritaikina tekeytymään leivinliinan alle 10 minuutiksi, kunnes taikina alkaa kuplia.

2. Lisää suola, hiivaleipäjauhot ja öljy. Alusta taikinaa noin seitsemän minuuttia. Käytä alustamiseen mieluiten yleiskonetta tai vatkaimen taikinakoukkuja.

3. Siirrä taikina öljyllä sipaistuun kulhoon, peitä muovikelmulla ja kohota jääkaapissa seuraavaan päivään tai ainakin neljä tuntia. Voit kohottaa taikinan myös huoneenlämmössä, noin tunnin ajan.

4. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja levitä pelleille leivinpaperia.

5. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ilmakuplien poistamiseksi. Jaa taikina 14 palaksi. Leivo palat sämpylöiksi ja litistä ne. Anna hetken kohota liinan alla. Kauli hieman kohonneet sämpylät litteiksi, veneenmuotoisiksi leipäsiksi. Nostele pellille ja sivele pinnalle rosmariinilla maustettua öljyä.

6. Paista leipäsiä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Rosmariinileipäset voi tarjota lämpiminä tai jäähtyneinä.

Kokeile myös muita leipäreseptejä:
Rosmariinileipä
Rosmariini-palsternakkaleipä
Rosmariini-focaccia
Ruoka.fi: Focaccia-leipäset


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosmariinileipäset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.