Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rosmariiniperunat

Rosmariiniperunat maistuvat erityisen hyvin liharuokien kanssa. Kun peset perunat huolella, voit vain halkaista ne ja latoa uuninpellille. Rosmariinilla maustettu öljy viimeistelee nämä ihanat perunanpuolikkaat.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Rosmariiniperunat

  • 6-8 Rosamunda-perunaa

pinnalle:

  • ½ dl öljyä
  • ripaus chiliä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • rouhittua mustapippuria
  • 2 silputtua valkosipulinkynttä
  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Rosmariiniperunat valmistuvat näin helposti:

  1. Pese perunat hyvin juuresharjalla. Halkaise perunat ja lado puolikkaat uunivuokaan.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Hienonna tuore rosmariini ja sekoita se sekä muut mausteet öljyyn. Lusikoi maustettu öljy perunan puolikkaille.
  4. Kypsennä rosmariiniperunoita 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voit kokeilla perunoiden kypsyyttä haarukalla tai puutikulla.

Lue myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkireseptinsä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Broileria provencelaisen broilerin kera


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rosmariiniperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.