Reseptit
30-60 min
2
Kiitos

Rosmariinisiika ja uuniperuna

Kerää lautasellesi viisi väriä. Peitä lautasen pinnasta puolet vähähiilihydraattisilla vihanneksilla, neljännes juureksilla, pavuilla, linsseillä, perunalla, riisillä, pastalla tai muilla lisukkeilla ja toinen neljännes lihalla tai kalalla tai muulla proteiinilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 annoskokoista siikaa
suolaa, valkopippuria
2 rosmariinin oksaa
vuokaan rypsiöljyä

Uuniperuna

1 iso uuniperuna
rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus cayennepippuria
rosmariinin tai timjamin lehtiä

Valmistusohje

1. Mausta perattu ja suomustettu pikkusiika suolalla ja pippurilla. Pane vatsaonteloon rosmariinin oksa.

2. Nosta kalat öljyttyyn uunivuokaan.

3. Pese uuniperuna hyvin ja halkaise se. Kypsennä perunan puolikkaita mikroaaltouunissa 3 minuuttia. Sivele pinta öljyllä ja ripota mausteet pinnalle. Nosta perunanpuolikkaat kalojen vierelle vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Lisää reseptejä: 

Paahdettu siika
Pariloitua siikaa ja fenkoli-omenasalaattia
Sitruunasiika
Ruoka.fi: Rukiiset siikafileet

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rosmariinisiika ja uuniperuna

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X