
Rosmariinisiika ja uuniperuna
Kerää lautasellesi viisi väriä. Peitä lautasen pinnasta puolet vähähiilihydraattisilla vihanneksilla, neljännes juureksilla, pavuilla, linsseillä, perunalla, riisillä, pastalla tai muilla lisukkeilla ja toinen neljännes lihalla tai kalalla tai muulla proteiinilla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
- 2 annoskokoista siikaa
- suolaa, valkopippuria
- 2 rosmariinin oksaa
- vuokaan rypsiöljyä
Uuniperuna
- 1 iso uuniperuna
- rypsiöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus cayennepippuria
- rosmariinin tai timjamin lehtiä
Valmistusohje
1. Mausta perattu ja suomustettu pikkusiika suolalla ja pippurilla. Pane vatsaonteloon rosmariinin oksa.
2. Nosta kalat öljyttyyn uunivuokaan.
3. Pese uuniperuna hyvin ja halkaise se. Kypsennä perunan puolikkaita mikroaaltouunissa 3 minuuttia. Sivele pinta öljyllä ja ripota mausteet pinnalle. Nosta perunanpuolikkaat kalojen vierelle vuokaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.
Lisää reseptejä:
Paahdettu siika Pariloitua siikaa ja fenkoli-omenasalaattia Sitruunasiika Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosmariinisiika ja uuniperuna