Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Rosmariinisiika

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 1,2 kg siikaa tai lohta
50 g huoneenlämpöistä voita
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu
(0,5 tl lime-chilimausteseosta)
2 rosmariinin oksaa

Valmistusohje

1. Suomusta siika ja leikkaa
kylkiin muutama viilto veitsen
terällä. Tasoita vatsanahan
liepeitä
saksilla.

2. Sekoita sitruunan kuori ja
mehu, suola ja pippuri sekä
lime-chilimauste huoneenlämpöiseen
voihin. Sivele
kalan vatsaontelo ja selkä
maustevoilla. Täytä vatsaontelo
rosmariinin oksilla.

3. Aseta kala uunivuokaan tai
pellille vatsa alaspäin kaarevaan
asentoon. Tue asento
folio- tai leivinpaperikääreillä
tai uunikestäville kipoilla.
Kypsennä 175-asteisessa
uunissa noin 40 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rosmariinisiika

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X