Reseptit
alle 30 min
6
Kiitos

Rosolli

Rosolli on joulun klassikkosalaatteja. Se on edullinen, maukas ja yksi kevyemmistä jouluherkuista. Punajuuren hehkuva puna sopii täydellisesti joulun ajan ruokapöytiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Rosolli:

400 g etikkapunajuurta tai keitettyä punajuurta
400 g porkkanaa keitettynä
400 g perunaa keitettynä
suolaa
maustepippuria
sipulia

Valmistusohje

Leikkaa etikkapunajuuret, keitetyt porkkanat ja perunat mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla, maustepippurilla ja hyvin hienoksi leikatulla sipulilla. Sekoita kevyesti käännellen. Pidä viileässä.

Rosolli säilyy paremmin, jos se tehdään etikkapunajuurista. Keitetyistä punajuurista valmistettuna se säilyy noin vuorokauden.

Tähän rosolliin ei tule kurkkua eikä kalaa. Niitä voi itse kukin lisätä makunsa mukaan.  Rosollin pinnalle voit sirotella ennen tarjoamista persiljaa tai ohuiksi renkaiksi leikattua purjoa. Tarjoa rosollin kastikkeen kanssa.

Katso myös: Joulupöydän juurekset – Kotilieden parhaat reseptit joulun juuresherkuista

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rosolli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X