Rosollin kastike
Rosolli ja pinkkikastike tuovat väriä joulupöytään. Rosollin kastikkeen roosa hehku tulee punajuurenliemestä. Pieni etikkainen terä tekee kuohkeasta kermakastikkeesta juuri oikeanlaisen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Rosollin kastike:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl kermaviiliä
- 2 dl maitorahkaa
- 1 rkl väkiviinaetikkaa tai punajuurilientä
- 1/6 tl suolaa
- 2 ½ rkl sokeria
- (sinappia)
Valmistusohje
Rosollin kastike valmistuu käden käänteessä näin:
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen yhtä paljon kermaviiliä ja rahkaa.
- Mausta rosollin kastike väkiviinaetikalla, suolalla, sokerilla ja sinapilla.
- Jos haluat punertavan kastikkeen, lisää punajuuren lientä.
Lue myös: Jouluruokaa perinteisillä ja uusilla mauilla
Lue myös Anna.fi: Rosolli on joulupöydän klassikko – moderneissa versioissa maistuu vuohenjuusto tai omena ja parsakaali
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosollin kastike
Vaikea kommentoida, kun juttu ei jatku mainoksen jälkeen, vaikka niin lukee..
Jep. Taas tätä. Ei jakseta tehdä asioita loppuun asti.
Älkää muuta sanoko. Keskittymiskyky ei riitä siihen asti, että saa asian valmiiksi. Ihan järkyttävää ja koko ajan karmeammaksi menee. Tabletti sukupolvi kun tulee koulusta ulos niin 5 sekuntia on ihan liikaa keskittymiskyvylle.
Ohje kyllä löytyy siinä ainesosaluettelon vieressä, jos vaan jaksaa keskittyä.
Hyvää joulua 🎀
Ei koskaan enää tätä sivua..pitäköön mainoksensa