Reseptit
10
Kiitos

Routapaisti

Ainekset

Lisää kauppalistalle
noin 2 kg pakastettua, jäistä hirvenpaistia

Mausteliemi:

1 l vettä
2 rkl riistafondia
0.5 dl karkeaa suolaa tai 2 rkl soijakastiketta
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl tummaa sokeria
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl kokonaisia valkopippureita
2 laakerinlehteä
1 rosmariininoksa
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 pullo Puolukka Stout -olutta tai 5 dl glögijuomaa

Valmistusohje

1. Aseta jäinen paisti uunivuoassa
80-asteiseen uuniin.
Kun paisti on muutaman
tunnin kuluttua sulanut, aseta
paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.
Paista noin
12 tuntia kunnes sisälämpötila
on 65 astetta.

2. Kiehauta vesi, mausteet ja
sipulit liemeksi ja anna jäähtyä.

3. Kun paisti on valmis, ota
se uunista ja kaada vuokaan
liemi ja olut tai glögi.
Voit korvata puolet glögin
määrästä punaviinillä. Anna
paistin jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin.
Paisti saa maustua
kylmässä vuorokauden tai
jopa kaksi.

4. Nosta paisti liemestä ja
leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa liha sienien ja juuresten
kanssa.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Routapaisti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X