Ruhtinaalliset pähkinäleivät
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 250 g tomusokeria
- 120 g jauhettuja hasselpähkinöitä
- 120 g jauhettuja manteleita
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 muna
- 1 munan keltuainen
täyte:
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
- 3 rkl kermaa
leipomiseen ja pinnalle:
- seulottua tomusokeria
Valmistusohje
- Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Sekoita joukkoon muna ja keltuainen. Peitä kelmulla ja anna taikinan tasaantua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla.
- Seulo leivinpöydälle tomusokeria. Kauli taikina noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä pyöreällä muotilla tai pienisuisella lasilla pyöreitä kakkusia. Lado ne pellille ja paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää muut täyteainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä täytettä kakkusille ja aseta kaksi kakkua päällekkäin. Seulo pinnalle tomusokeria.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruhtinaalliset pähkinäleivät