Reseptit

Ruhtinaalliset pähkinäleivät

Ainekset

  • 250 g tomusokeria
  • 120 g jauhettuja hasselpähkinöitä
  • 120 g jauhettuja manteleita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 muna
  • 1 munan keltuainen

täyte:

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl kermaa

leipomiseen ja pinnalle:

  • seulottua tomusokeria

Valmistusohje

Ruhtinaalliset pähkinäleivät
  1. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Sekoita joukkoon muna ja keltuainen. Peitä kelmulla ja anna taikinan tasaantua jääkaapissa ainakin puoli tuntia.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Peitä kaksi peltiä leivinpaperilla.
  3. Seulo leivinpöydälle tomusokeria. Kauli taikina noin 4 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinalevystä pyöreällä muotilla tai pienisuisella lasilla pyöreitä kakkusia. Lado ne pellille ja paista 200-asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
  4. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää muut täyteainekset ja sekoita tasaiseksi. Levitä täytettä kakkusille ja aseta kaksi kakkua päällekkäin. Seulo pinnalle tomusokeria.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruhtinaalliset pähkinäleivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.