Ruis-riisisalaatti
Ruokaisassa ruis-riisisalaatissa maistuvat leipäjuusto ja aprikoosi. Rukiinjyvät antavat salaattiin uutta makua ja puhtia.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Ruis-riisisalaatti:
- 5 dl vettä
- ½ kasvisliemikuutio
- 2 dl ruis-riisisekoitusta
- 100 g aprikooseja
- 1 punasipuli
- 1 ruukku viinisuolaheinää
- 200 g leipäjuustoa
kastike:
- ½ dl punaviinietikkaa
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl tuoretta silputtua oreganoa tai salviaa
- ripaus suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Keitä ruis-riisiseos kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi.
- Pilko aprikoosit esimerkiksi saksien avulla pieniksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja leipäjuusto kuutioiksi.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Kokoa salaatti. Sekoita haalean ruis-riisisekoituksen sekaan aprikoosit ja sipuli. Kaada sekaankastike. Anna salaatin maustua ja jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Revi sekaan viinisuolaheinän lehdet ja lisää leipäjuustokuutiot, sekoita ja tarjoile.
Lue myös: Ruis sopii moneen ruokaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruis-riisisalaatti