Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruis-riisisalaatti

Ruokaisassa ruis-riisisalaatissa maistuvat leipäjuusto ja aprikoosi. Rukiinjyvät antavat salaattiin uutta makua ja puhtia.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ruis-riisisalaatti:

  • 5 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 2 dl ruis-riisisekoitusta
  • 100 g aprikooseja
  • 1 punasipuli
  • 1 ruukku viinisuolaheinää
  • 200 g leipäjuustoa

kastike:

  • ½ dl punaviinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl tuoretta silputtua oreganoa tai salviaa
  • ripaus suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Keitä ruis-riisiseos kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsäksi.
  2. Pilko aprikoosit esimerkiksi saksien avulla pieniksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi ja leipäjuusto kuutioiksi.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Kokoa salaatti. Sekoita haalean ruis-riisisekoituksen sekaan aprikoosit ja sipuli. Kaada sekaankastike. Anna salaatin maustua ja jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Revi sekaan viinisuolaheinän lehdet ja lisää leipäjuustokuutiot, sekoita ja tarjoile.

Lue myös: Ruis sopii moneen ruokaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruis-riisisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.