Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruishiutale-puolukkapuuro

Ruishiutale-puolukkapuuro maistuu niin aamiaisella kuin väli- ja iltapalalla. Puolukat voi lisätä puuroon heti alussa tai vasta hauduttamisen loppuminuuteilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Ruishiutale-puolukkapuuro

  • ¾ l vettä
  • 3 dl puolukoita
  • ¾ dl sokeria
  • 3 ½ -4 dl ruishiutaleita
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Ruishiutale-puolukkapuuro keitetään näin:

Ruishiutale-puolukkapuuro valmistuu nopeammin,  kun teet sen pikahiutaleista. Jos et käytä pikahiutaleita, varaa kypsyttämiseen noin 20 minuuttia.  Parin minuutin loppuhaudutuksen ajaksi voit sekoittaa puuroon pakastepuolukoita, ellet halua keittää niitä koko ajan puuron mukana.

  1. Lisää kiehuvaan veteen puolukat (ellet halua lisätä niitä vasta loppuvaiheessa), sokeri, ruishiutaleet ja suola.
  2. Keitä puuroa miedolla lämmöllä hauduttaen noin 20 minuuttia, jos käytät pikahiutaleita, ne kypsyvät puuroksi noin 8 minuutissa.. Puuro maistuu lämpimänä ja kylmänä maidon kanssa.

Kaipaatko lisää puuro-ohjeita? Kokosimme yhteen herkulliset ja terveelliset puurot.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Terveellinen ja helppo tuorepuuro – parhaat reseptit!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruishiutale-puolukkapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.