Reseptit
yli 60 min

Ruispiparit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voita tai margariinia
100 g (runsas 1 dl) sokeria
1 tl leivinjauhetta
2 ½ -3 dl ruisjauhoja
noin 1 ½ dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Ohjeella leivot noin 45 ruispiparia.

1. Hiero pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja lisää ne vehnäjauhojen kanssa taikinaan.

2. Jauhota leivinpöytä ja kauli taikinasta ohut levy. Ota muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja, halkaisija noin 5 cm. Kakkusiin voi tehdä omenaporalla reiän, johon voi kypsänä pujottaa nauhan.

3. Nosta ruispiparit leivinpaperilla suojatulle pellille, pistele haarukalla ja paista 200 asteessa 5-8 minuuttia.

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruispiparit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X