Rukiinen raparperitorttu
Rukiisen raparperikakun pohja tehdään murennetuista hapankorpuista, mutta yhtä hyvin voit käyttää perinteisiä digestivejä tai kaurakeksejä. Päällä on pehmeä tuorejuusto-jogurttitäyte ja koristeena komea keko limetillä marinoituja mansikoita.
Ainekset
Pohja:
- 4-5 dl murskattuja, miedosti happamia hapankorppuja
- ½ dl fariinisokeria
- ¾ dl juoksevaa margariinia tai voisulaa
täyte:
- 2 ½ dl raparperihilloa
- 4 dl bulgarianjogurttia
- ½ dl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 7 liivatelehteä
- tilkka kiehuvaa vettä
pinnalle:
- 1 l mansikoita
- ½ dl sokeria
- 1 limetin mehu
Valmistusohje
- Murskaa keksit tehosekoittajassa. Sekoita joukkoon muut ainekset. Jos käytät pohjaan makeita keksejä, sokeria ei tarvita.
- Painele muruinen seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
- Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.
- Sekoita jogurtti, sokeri ja raparperihillo. Vaahdota kerma.
- Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita täytteen ainekset ja lisää liivate joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen.
- Kaada jogurttiseos vuokaan, peitä se ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
- Paloittele mansikat, sekoita joukkoon sokeri ja limetti. Anna maustua tunnin ajan. Lusikoi mansikoita kakun koristeeksi ja tarjoa kylmänä.
Katso myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rukiinen raparperitorttu