Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rukiinen raparperitorttu

Rukiisen raparperikakun pohja tehdään murennetuista hapankorpuista, mutta yhtä hyvin voit käyttää perinteisiä digestivejä tai kaurakeksejä. Päällä on pehmeä tuorejuusto-jogurttitäyte ja koristeena komea keko limetillä marinoituja mansikoita.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
0  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 4-5 dl murskattuja, miedosti happamia hapankorppuja
  • ½ dl fariinisokeria
  • ¾ dl juoksevaa margariinia tai voisulaa

täyte:

  • 2 ½ dl raparperihilloa
  • 4 dl bulgarianjogurttia
  • ½ dl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 7 liivatelehteä
  • tilkka kiehuvaa vettä

pinnalle:

  • 1 l mansikoita
  • ½ dl sokeria
  • 1 limetin mehu

Valmistusohje

 

  1. Murskaa keksit tehosekoittajassa. Sekoita joukkoon muut ainekset. Jos käytät pohjaan makeita keksejä, sokeria ei tarvita.
  2. Painele muruinen seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
  3. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.
  4. Sekoita jogurtti, sokeri ja raparperihillo. Vaahdota kerma.
  5. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita täytteen ainekset ja lisää liivate joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen.
  6. Kaada jogurttiseos vuokaan, peitä se ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.
  7. Paloittele mansikat, sekoita joukkoon sokeri ja limetti. Anna maustua tunnin ajan. Lusikoi mansikoita kakun koristeeksi ja tarjoa kylmänä.

Katso myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

Anna.fi/ruoka: Vanilja-raparperipiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rukiinen raparperitorttu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.