Ruokaisa lammaspiirakka
Ruokaisa lammaspiirakka käy päivällisestä tai vaikkapa välipalasta! Lampaan sijaan voi käyttää naudasta, broilerista tai kalkkunasta jauhettua lihaa.
Ainekset
kuoritaikina:
- 2.5 dl survottua, kypsää perunaa tai perunasosetta
- 2.5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 pss kuivahiivaa
- 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
täyte:
- 500 g lammasjauhelihaa
- 1 sipuli
- 2-4 valkosipulinkynttä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2 tl timjamia
- 250 g viherpippurisulatejuustoa
- 1 dl vettä
- 2 rkl chiliketsuppia
- 200 g siitake- tai herkkusieniä
- tilkka öljyä
voiteluun:
- kananmuna
Valmistusohje
1. Kuumenna maito hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Sekoita joukkoon survottu peruna tai perunasose. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos nesteeseen. Alusta pehmeä taikina. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota noin 20 minuuttia.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paahda jauheliha ja sipulisilppu. Lisää mausteet, pieniksi kuutioiksi leikattu juusto ja vesi sekä chiliketsuppi. Kuumenna kunnes juusto sulaa. Lisää lopuksi kevyesti öljyssä paistetut sienet.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat laakean uunivuoan kokoisiksi levyiksi. Voitele vuoka kevyesti ja aseta toinen taikinalevy vuoan pohjalle. Levitä täyte vuokaan ja aseta toinen taikinalevy kanneksi. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele pinta haarukalla.
4. Paista 200-asteisen uunin alaosassa kunnes pinta saa kauniin värin ja pohja on kypsä, noin 20 minuuttia. Lampaan sijaan voi käyttää naudasta, broilerista tai kalkkunasta jauhettua lihaa. Voit tehdä ruoan myös paistokseksi siten, että täyte levitetään vuoan pohjalle ja päälle kaulitaan taikinasta vuoan kokoinen kansi. Jäljelle jäävästä taikinasta voi leipoa leipäsiä tai sarvia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokaisa lammaspiirakka