Reseptit
alle 30 min
4

Ruotsalais-norjalainen lipeäkala

Ruotsinsuomalainen toimittaja ja ruokakirjailija Elna Nykänen Andersson antaa tässä Kära Sverige – Ruotsalainen ruokakirja -uutuudessaan julkaistun lipeäkalan reseptin. Tee nyt lipeäkalaa ruotsalais-norjalaisittain. Katso herkullinen ohje.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Perin ruotsalais-norjalainen lipeäkala:

1 kg liotettua lipeäkalaa
1 kg perunoita
200 g pakasteherneitä
150 g pekonia
100 g voita
4 tl sinappijauhetta

Valkokastike:

50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
suolaa
maustepippuria

Valmistusohje

  1. Kypsennä lipeäkala uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Liotettua lipeäkalaa pitää keittää noin 20 minuuttia suolatussa vedessä.
  2. Valmista kastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Kääntele seosta hetki lastalla, mutta älä anna sen ruskistua. Kiehauta maito toisessa kattilassa ja lisää se vähitellen vehnäjauho-voiseokseen. Vispaa koko ajan voimakkaasti, kunnes kastike on tasaista. Anna kypsyä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, välillä sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä perunat ja herneet. Paloittele pekoni ja paista pannulla. Ruskista voi ja kaada tarjoiluastiaan.
  4. Ripottele kalalle sinappijauhoa ja pekonia, ja lorauta päälle ruskistettua voita. Tarjoa herneiden, keitettyjen perunoiden ja valkokastikkeen kanssa.

Lue myös: Lipeäkala ja punajuuririsotto

Lipeäkala ja punajuuririsotto

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruotsalais-norjalainen lipeäkala

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X