Rusellin mallasleipä
Rusellin mallasleipä eli mallasleipä Ahvenanmaan tapaan on todellista herkkua. Tämän saariston mallasleivän reseptin antoi Kotiliedelle Werner Sundberg, joka toimi ravintola Rusellissa Eckerössä, Ahvenanmaalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Mallasleipä Ahvenanmaan saariston tapaan
- 5 dl appelsiinimehua
- 1 ½ dl ruisjauhoja
- 1 ½ dl vehnähiivaleipä- tai grahamjauhoja
- 1 ½ dl hienoksi jauhettua mallasta
- 50 g hiivaa
- 1.5 dl siirappia
- 1-1 ½ tl suolaa
- 4-5 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
Mallasleipä Ahvenanmaan saariston tapaan leivotaan näin:
- Mittaa kaikki ainekset taikinakulhoon. Sekoita aineksista löysä taikina, anna sen kohota noin 90 minuuttia. Voitele pitkänomainen leipävuoka. Kaada taikina voideltuun, leipävuokaan ja paista leipää uunissa 175 asteessa noin 90 minuuttia.
- Kumoa leipä vuoasta ritilälle ja anna jäähtyä. Tarjoa mallasleipä seuraavana päivänä esimerkiksi kalatartarin tai sinappikastikkeen mehevöittämien silakoiden kanssa tai joulupöydän kalaherkkujen kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin tehdään todella helppo saaristolaisleipä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rusellin mallasleipä