Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rusellin mallasleipä

Rusellin mallasleipä eli mallasleipä Ahvenanmaan tapaan on todellista herkkua. Tämän saariston mallasleivän reseptin antoi Kotiliedelle Werner Sundberg, joka toimi ravintola Rusellissa Eckerössä, Ahvenanmaalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Mallasleipä Ahvenanmaan saariston tapaan

  • 5 dl appelsiinimehua
  • 1 ½ dl ruisjauhoja
  • 1 ½ dl vehnähiivaleipä- tai grahamjauhoja
  • 1 ½ dl hienoksi jauhettua mallasta
  • 50 g hiivaa
  • 1.5 dl siirappia
  • 1-1 ½ tl suolaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Mallasleipä Ahvenanmaan saariston tapaan leivotaan näin:

  1. Mittaa kaikki ainekset taikinakulhoon. Sekoita aineksista löysä taikina, anna sen kohota noin 90 minuuttia. Voitele pitkänomainen leipävuoka. Kaada  taikina voideltuun,  leipävuokaan ja paista leipää uunissa 175 asteessa noin 90 minuuttia.
  2. Kumoa leipä vuoasta ritilälle ja anna jäähtyä. Tarjoa mallasleipä seuraavana päivänä esimerkiksi kalatartarin tai sinappikastikkeen mehevöittämien silakoiden kanssa tai joulupöydän kalaherkkujen kanssa.
Mallasleipä ja alkupalat kalatartarista
Todellista herkkua on mallasleipä, jonka päällä on sinappikastikkeen mehevöittämää, Eckerön ahvenista ja Itämeren lohesta valmistettua kalatartaria. Saaristoleivän valmisti Werner Sundberg ravintola Rusellissa Eckerössä. Kuva: Norman Ojanen

Lue myös: Joululeipä on parhaimmillaan itse leivottuna –  katso Kotilieden kaikkien aikojen parhaimmat joululeipäreseptit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin tehdään todella helppo saaristolaisleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rusellin mallasleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.