
Rusinakeitto
Rusinakeitto on klassikko 1920-luvulta, jolloin mainostettiin rusinoita ja annettiin niille käyttövinkkejä. Sopan pohjan muodostaa mustikkakeitto. Vierasherkun sopasta saa lisäämällä joukkoon kermavaahtoa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Rusinakeitto
- 1 l mustikkakeittoa
- 2 dl rusinoita
- 1 pala kanelitankoa
- 1 sitruunan puristettu mehu
- (1 dl sokeria)
- ½ dl kylmää vettä
- 2 rkl perunajauhoja
Tarjolle
- 2 dl kevyesti vaahdotettua kermaa
Valmistusohje
Rusinakeitto valmistuu helposti näin:
1. Mittaa kattilaan litra mustikkakeittoa, kaksi desilitraa rusinoita, pala kanelitankoa, yhden sitruunan puristettu mehu ja desilitra sokeria. Keitä 15 minuuttia. Voit jättää sokerin pois, jos et halua kovin makeaa.
2. Sekoita kaksi ruokalusikallista perunajauhoja puoleen desilitraan kylmää vettä ja sekoita neste kiehuvaan soppaan.
3. Kun soppa on pulpahtanut kerran, siirrä kattila levyltä ja jätä jäähtymään.
4. Tarjoa rusinakeitto vaahdotetun kerman tai kaurapuuron kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2022.
Lue myös Anna.fi: Kokosimme parhaat perinneruokareseptit alatoopista puolukkapöperöön – mitkä näistä ruoista kuuluvat herkkuihisi?
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rusinakeitto