Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rusinakeitto

Rusinakeitto on klassikko 1920-luvulta, jolloin mainostettiin rusinoita ja annettiin niille käyttövinkkejä. Sopan pohjan muodostaa mustikkakeitto. Vierasherkun sopasta saa lisäämällä joukkoon kermavaahtoa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

Rusinakeitto

  • 1 l mustikkakeittoa
  • 2 dl rusinoita
  • 1 pala kanelitankoa
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • (1 dl sokeria)
  • ½ dl kylmää vettä
  • 2 rkl perunajauhoja

Tarjolle

  • 2 dl kevyesti vaahdotettua kermaa

Valmistusohje

Rusinakeitto valmistuu helposti näin:

1. Mittaa kattilaan litra mustikkakeittoa, kaksi desilitraa rusinoita, pala kanelitankoa, yhden sitruunan puristettu mehu ja desilitra sokeria. Keitä 15 minuuttia. Voit jättää sokerin pois, jos et halua kovin makeaa.

2. Sekoita kaksi ruokalusikallista perunajauhoja puoleen desilitraan kylmää vettä ja sekoita neste kiehuvaan soppaan.

3. Kun soppa on pulpahtanut kerran, siirrä kattila levyltä ja jätä jäähtymään.

4. Tarjoa rusinakeitto vaahdotetun kerman tai kaurapuuron kanssa.

rusinakeitto

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 20/2022.

Lue myös Anna.fi: Kokosimme parhaat perinneruokareseptit alatoopista puolukkapöperöön – mitkä näistä ruoista kuuluvat herkkuihisi?


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rusinakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.