Reseptit
1
Kiitos

Rustiikkinen omena-sipulileipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

1.5 dl omenasiideriä
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 dl durumvehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

täyte:

750 g sipuleita
2 rkl oliiviöljyä
500 g happoista kotimaista omenaa
1 tl suolaa ja ripaus rouhittua mustapippuria
muutama rosmariinin oksa
1 kananmuna
1.5 dl parmesaaniraastetta

pinnalle:

sormisuolaa

Valmistusohje

1. Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi
ja kaada kulhoon. Sekoita
vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola.
Lisää jauhoseosta
siideriin samalla
vispaten. Sekoita. Lisää durumvehnäjauhot
ja öljy ja alusta kädellä
kimmoisaksi taikinaksi. Anna
kohota peitettynä 45 minuuttia.

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota
niitä öljyssä miedolla lämmöllä
20 minuuttia. Kuori ja halkaise
omenat. Poista kannat ja siemenkodat.
Leikkaa suikaleiksi. Lisää ne
pannulle ja kääntele tovi. Nosta
syrjään, mausta ja anna jäähtyä.
Lisää kananmuna ja juustoraaste.

3. Kauli taikinasta taikinalevy,
jonka halkaisija on noin 35 cm.
Levitä täyte keskelle ja nostele
poimuttaen taikinareunat päälle.
Jätä höyryaukko keskelle. Paista
175-asteisen uunin keskitasossa
25–30 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rustiikkinen omena-sipulileipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X