Rustiikkinen omena-sipulileipä
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 1 annos
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 1.5 dl omenasiideriä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl durumvehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
täyte:
- 750 g sipuleita
- 2 rkl oliiviöljyä
- 500 g happoista kotimaista omenaa
- 1 tl suolaa ja ripaus rouhittua mustapippuria
- muutama rosmariinin oksa
- 1 kananmuna
- 1.5 dl parmesaaniraastetta
pinnalle:
- sormisuolaa
Valmistusohje
1. Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää jauhoseosta siideriin samalla vispaten. Sekoita. Lisää durumvehnäjauhot ja öljy ja alusta kädellä kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä 45 minuuttia.
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Kuori ja halkaise omenat. Poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa suikaleiksi. Lisää ne pannulle ja kääntele tovi. Nosta syrjään, mausta ja anna jäähtyä. Lisää kananmuna ja juustoraaste.
3. Kauli taikinasta taikinalevy, jonka halkaisija on noin 35 cm. Levitä täyte keskelle ja nostele poimuttaen taikinareunat päälle. Jätä höyryaukko keskelle. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa 25–30 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rustiikkinen omena-sipulileipä