
Rustiikkiset aamupalapiirakat
Rustiikkiset aamupalapiirakat on helppo leipoa vaikka brunssipöytään. Tuhdit piiraaset kätkevät sisäänsä makkaraa, pekonia, tomaatteja ja mozzarellaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Taikina:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl sinappijauhetta
- 100 g kylmää voita tai margariinia
- noin 2 rkl Kylmää vettä
täyte:
- 2 (100 g) mausteista makkaraa
- 2 viipaletta pekonia
- noin 6 kirsikkatomaattia
- muutama aurinkokuivattu tomaatti
- 1 dl mozzarellajuustoraastetta
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki taikina-ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään täytteiden teon ajaksi.
2. Viipaloi makkarat ja pekonit pieniksi. Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko aurinkokuivatut tomaatit.
3. Jaa taikina kuuteen osaan. Kauli jauhotetulla leivinpöydällä pyöreiksi taikinalevyiksi. Jaa täytteet tasaisesti taikinakiekkojen keskelle ja nostele reunat täytteiden päälle jättäen keskustat kuitenkin auki.
4. Paista piirakoita 200- asteisen uniin keskitasossa 12–15 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rustiikkiset aamupalapiirakat