Ruusukaalivuoka
Herkullinen ruusukaalivuoka maustetaan parmesaanijuustolla ja rosmariinilla. Pehmeän maun ruusukaalipaistokseen tuo kerma.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
Ruusukaalivuoka:
- 400 g ruusukaalia
- (parsa- tai kukkakaalia)
- vettä
- suolaa
- (noin 100 g savupalvia tai 5-6 viipaletta pekonia)
- 2 dl ruokakermaa
- 2 tl sinappia
- 1 tl rosmariinia
- 1.5 dl parmesaanijuustoraastetta
Pinnalle:
- 0.5 dl (ruis-)korppujauhoa
- 0.5 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
1. Keitä kaalien kukintoja suolalla maustetussa vedessä tai höyryssä viitisen minuuttia. Valuta kaali ja kumoa uunivuokaan.
2. Leikkaa liha pieniksi suikaleiksi, käristä pekoni pannulla. Levitä lihasuikaleet kaalien päälle vuokaan.
3. Sekoita sinappi, rosmariini ja parmesaaniraaste kermaan. Kaada seos vuokaan. Sirottele pinnalle korppujauhoja ja parmesaania.
4. Paista ruusukaalivuokaa uunin keskitasolla 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Vinkki: Ruoan voi valmistaa myös parsa- tai kukkakaalista.
Lue myös: Herkuttele syksyisillä kaaliruoilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruusukaalivuoka
Ohjeesta puuttuu uunin lämoltila ja aika
Hei Tarja,
Kiitos asiallisesta kommentista ja hyvästä huomiosta. Reseptistä oli jäänyt kokonaan pois kypsennysohjeet. Pahoittelut liian hitaasta vastaamisesta.
Ystävällisin terveisin
Kotilieden toimitus
Mikä lämpötila ja kauanko? Miksi näitä puutteellusia ohjeita julkaistaan?
Hei Piac,
Kiitos kommentistasi. Ohje on nyt korjattu. Oikea lämpötila on 225 astetta ja aikaa kuluu noin 10 minuuttia.
Pahoittelut puutteelisesta ohjeesta.
Ystävällisin terveisin
Kotilieden toimitus
Eikö lehteä todella kiinnosta vastata asiallisiin kommentteihin. EI LUULIS OLEVAN VAIKEETA, PAITSI JOS EI PÄTKÄÄKÄÄN KIINNOSTA.
Hei ajk,
Kyllä toimitusta kiinnostaa. Tämä oli vain jäänyt huomaamatta.
Pahoittelut harmista!
Ystävällisin terveisin
Kotilieden toimitus