Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruususen hovijälkiruoka

Ainekset

  • pieniä marenkeja
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 50-100 g tummaa suklaata (esim. talous- tai kilosuklaata)
  • vadelmia tai mansikoita
  • (marsipaaniruusu)
  • (paahdettuja mantelilastuja)
  • (jäätelöä)

Valmistusohje

  1. Vatkaa kylmä kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Laita vaahto jääkaappiin.
  2. Paloittele suklaa astiaan ja nosta se toiseen astiaan, jossa on kuumaa vettä. Anna suklaan sulaa hitaasti, sekoittele välillä.
  3. Jaa jälkiruoka annosmaljoihin tai kokoa siitä yksi korkea pyramidimainen jälkiruoka. Ota kumpaankin käteen pieni marenki ja kasta niiden kylki pehmeään suklaaseen. Paina marengit toisiinsa kiinni. Kokoa suklaalla kiinnitetyistä marengeista, kermavaahdosta ja marjoista komea jälkiruoka. Jälkiruoan huipulle laitetaan juhlahetkinä upea marsipaaniruusu.
  • Mukaan voit lisätä jäätelöä ja pinnalle ripotella mantelilastuja tai marmeladimakeisia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruususen hovijälkiruoka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.