Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Saag paneer

Saag paneer on alle puolen tunnin kasvisruokaherkku, joka tehdään pinaatista, tofusta ja aasialaisista mausteista. Tofun tilalla voi kokeilla myös kotijuustoa tai leipäjuustoa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Saag paneer:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • ½ tl juustokuminaa eli jeeraa
  • ½ tl tuoretta inkivääriä
  • 2 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 2 dl kermaa
  • ½-1 tl suolaa
  • 1 pkt tofua

Valmistusohje

Saag paneer valmistuu näin nopeasti ja helposti:

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljytyllä pannulla pari minuuttia niin, että ne pehmenevät.

2. Lisää garam masala, jeera ja raastettu inkivääri. Kuullota minuutin ajan, että maut irtoavat.

3. Lisää jäiset pinaatit. Kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.

4. Lisää kerma ja kuutioitu tofu, kuumenna. Mausta suolalla.

5. Tarjoa saag paneer riisin ja naanleivän kanssa.

Kokeile myös muita maukkaita kasvisruokia: Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer Kookos-kasviscurry Kasvisvokki

Lue myös Anna.fi: Shahi paneer (eli kotijuustoa tuoretomaatti-cashewkastikkeessa)


Kommentoi

Kommentoi juttua: Saag paneer

Indian chef

Paneerjuustoa tuossa käytetään jo ihan nimikin sen sanoo, ei tofua.

Justiina

Paneer on juusto. Eli tämä ruoka on nimeltään Saag *jotain muuta*. (Luultavasti Saag Tophoo.)

Saag = vihannekset, paneer = juusto, palak = pinaatti, tophoo = tofu.

Vastaa käyttäjälle JustiinaPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.