Saag paneer
Saag paneer on alle puolen tunnin kasvisruokaherkku, joka tehdään pinaatista, tofusta ja aasialaisista mausteista. Tofun tilalla voi kokeilla myös kotijuustoa tai leipäjuustoa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Saag paneer:
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl öljyä
- 1 tl garam masalaa
- ½ tl juustokuminaa eli jeeraa
- ½ tl tuoretta inkivääriä
- 2 ps (150 g) pakastepinaattia
- 2 dl kermaa
- ½-1 tl suolaa
- 1 pkt tofua
Valmistusohje
Saag paneer valmistuu näin nopeasti ja helposti:
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota niitä öljytyllä pannulla pari minuuttia niin, että ne pehmenevät.
2. Lisää garam masala, jeera ja raastettu inkivääri. Kuullota minuutin ajan, että maut irtoavat.
3. Lisää jäiset pinaatit. Kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.
4. Lisää kerma ja kuutioitu tofu, kuumenna. Mausta suolalla.
5. Tarjoa saag paneer riisin ja naanleivän kanssa.
Kokeile myös muita maukkaita kasvisruokia: Kookos-kasviscurry Kasvisvokki
Lue myös Anna.fi: Shahi paneer (eli kotijuustoa tuoretomaatti-cashewkastikkeessa)
Kommentoi
Kommentoi juttua: Saag paneer
Paneerjuustoa tuossa käytetään jo ihan nimikin sen sanoo, ei tofua.
Paneer on juusto. Eli tämä ruoka on nimeltään Saag *jotain muuta*. (Luultavasti Saag Tophoo.)
Saag = vihannekset, paneer = juusto, palak = pinaatti, tophoo = tofu.