Reseptit
yli 60 min

Saaristolaisleipä

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 l piimää
50-100 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl vehnänleseitä
3 dl maltaita
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
noin 1 l karkeita vehnäjauhoja

Valmistusohje

Saaristolaisleipä säilyy hyvin. Maukkaan saaristolaisleivän reseptillä valmistuu 2 vuokaleipää, joiden maku on parhaimmillaan vasta pari päivää leipomisen jälkeen.

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen esimerkiksi puuhaarukalla. Taikinaa ei vaivata, ja se jää melko löysäksi. Jaa taikina kahteen voideltuun pitkänomaiseen leipävuokaan. Anna saaristolaisleipien kohota noin 2 tuntia.

2. Paista saaristolaisleipiä 2 1/2-3 tuntia ensin 170 asteessa ja sitten, kun leivät ovat kohonneet ja pinta alkaa tummua, alenna lämpötila 160 asteeseen. Peitä saaristolaisleivät samalla kevyesti foliolla.

Ohje: Lisbeth Kumlin, Helsinki

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Saaristolaisleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X