Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Saaristolaislimppu

Kauniin pyöreä saaristolaislimppu tarjoaa tuttuja makuja uudessa muodossa. Piimän, leipäsiirapin ja jauhojen ohella taikinaan lisätään ripaus kuminaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Saaristolaislimppu:

5 dl piimää
3 dl kalja- tai mämmimaltaita
50 g hiivaa
2 dl leipäsiirappia
2 rkl kuminaa
1 rkl suolaa
0.5 dl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia
1 dl ruisjauhoja
noin 7 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

0.5 dl leipäsiirappia
0.5 dl vettä

Valmistusohje

Ohjeella leivot kaksi saaristolaislimppua.

1. Sekoita kulhossa puolet pii-mästä maltaiden kanssa. Anna seoksen turvota tunti huoneenlämmössä.

2. Lämmitä loppu piimästä kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon siirappi, mausteet, mallasseos, öljy ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhoja vähitellen samalla alustaen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

3. Painele kohonnut taikina jauhotetulla leivinpöydällä kimmoisaksi. Jaa taikina kahteen palaan ja pyörittele leiviksi. Anna leipien kohota lämpimässä peitettyinä 20 minuuttia.

4. Pistele leipiin reikiä haarukalla. Paista 175-asteisessa uunin keski-tasossa noin tunti. Voitele leivät paistamisen loppuvaiheessa siirappivedellä.

Vinkki: Siirappinen ja tumman maltainen saaristolaislimppu sopii kaikenlaisten kalaruokien kaveriksi.

Katso myös: Saaristolaisleipä maistuu ympäri vuoden – 5 mehevää ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Saaristolaislimppu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X