Sabayone eli viinivaahtokastike
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
- 6 kananmunan keltuaista
- 0.5 dl sokeria
- 1 tl raastettua appelsiinin tai sitruunan kuorta
- 4 dl valkoviiniä tai kuohuviiniä
- (tilkka appelsiinilikööriä)
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi haudekattilan alaosassa. Kaada ylempään osaan keltuaiset ja sokeri. Vaahdota kuuman vesihauteen päällä sähkövatkaimella, kunnes seos on sakeaa. Varo, ettei vesi ole liian kuumaa.
2. Lisää vähitellen viiniä koko ajan yhä vesihauteessa vatkaten. Lisää sitruunan kuori ja alkoholi. Tarjoa hedelmien tai marjojen kastikkeena.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sabayone eli viinivaahtokastike