Reseptit

Sabayone eli viinivaahtokastike

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 6 kananmunan keltuaista
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl raastettua appelsiinin tai sitruunan kuorta
  • 4 dl valkoviiniä tai kuohuviiniä
  • (tilkka appelsiinilikööriä)

Valmistusohje

Sabayone eli viinivaahtokastike

1. Kiehauta vesi haudekattilan alaosassa. Kaada ylempään osaan keltuaiset ja sokeri. Vaahdota kuuman vesihauteen päällä sähkövatkaimella, kunnes seos on sakeaa. Varo, ettei vesi ole liian kuumaa.

2. Lisää vähitellen viiniä koko ajan yhä vesihauteessa vatkaten. Lisää sitruunan kuori ja alkoholi. Tarjoa hedelmien tai marjojen kastikkeena.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sabayone eli viinivaahtokastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.