Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Sacherkakku

Sacherkakku on klassikko ja syystä. Tummalla suklaalla kuorrutettu, aprikoosimarmeladilla täytetty suklaakakku on hurmaava kahvi- ja jälkiruokapöydän herkku.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sacherkakun pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
200 g sulatettua margariinia
170 g tummaa Talous-suklaa
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sacherkakun kostutus:

1 dl vettä
2 rkl sokeria
tummaa rommia

Sacherkakun väliin:

2,5-3 dl aprikoosisosetta

Sacherkakun kuorrutus:

170 g taloussuklaata
runsas 1 tl voita
vajaa 1 dl kevytkermaa

Valmistusohje

 

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata margariini. Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa margariinin joukkoon. Lisää seos munavaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan. Kaada taikina hyvin voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
  2. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan tai, kunnes kakku tikulla koitettaessa on kypsä.
  3. Anna kakun jäähtyä hetken, ennen kuin kumoat sen ritilälle. Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
  4. Sekoita kostutusta varten vesi, hieno sokeri ja maun mukaan tummaa rommia tai vahvaa kahvia. Kostuta kakkulevyt reilusti, sillä valmiin kakun pitää olla mehevä. Levitä väliin aprikoosisosetta.
  5. Sulata kuorrutusta varten paloiteltu suklaa vesihauteessa. Lisää voita ja kevytkermaa. Luruttele suklaakuorrutus kakun päälle.

Lue myös: Suklaiset kakut, piiraat ja keksit hurmaavat juhlapöydässä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sacherkakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X