Sadonkorjuukeitto kasviksista
Sadonkorjuuateria aloitetaan kasviskeitolla, jonka täyteläisyyden salaisuus on raaka-aineiden runsaudessa. Keitossa maistuvat muun muassa kukka-, kyssä-, ja parsakaali. Keitto viimeistellään ihanalla hernesoseella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Sadonkorjuukeitto eli kasviskeitto:
- 500 g kyssäkaalia
- 200 g juuripersiljaa tai palsternakkaa
- pala juuriselleriä
- 1 kg kukkakaalia
- 1 purjo
- 3 valkosipulinkynttä
- 500 g parsakaalia
- 2.5 l vettä
- 1 rkl suolaa
- kasvisliemikuutio
- valkopippuria
- 250 g sulate- tai tuorejuustoa
- muskottipähkinää
- 3.3 dl ruokakermaa
Hernesose:
- 400 g herneitä
- tilkka vettä
- ripaus suolaa
- herneen versoja
- kirveliä
Valmistusohje
1. Kuori ja puhdista kasvikset. Kuumenna vesi, mausta suolalla ja kasvisliemikuutiolla. Lisää kasvikset ja keitä puolisen tuntia. Lisää joukkoon sulate- tai tuorejuusto.
2. Soseuta seos ja mausta. Lisää lopuksi ruokakerma. Tarjoa keiton päällä hernesosetta. Mittaa ryöpätyt tai pakastetut herneet kattilaan, lisää tilkka vettä ja soseuta. Korista kirvelillä ja herneenversoilla.
Katso myös: Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sadonkorjuukeitto kasviksista