Reseptit
20
Kiitos

Sadonkorjuukeitto kasviksista

Sadonkorjuuateria aloitetaan kasviskeitolla, jonka täyteläisyyden salaisuus on raaka-aineiden runsaudessa. Keitossa maistuvat muun muassa kukka-, kyssä-, ja parsakaali. Keitto viimeistellään ihanalla hernesoseella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sadonkorjuukeitto eli kasviskeitto:

500 g kyssäkaalia
200 g juuripersiljaa tai palsternakkaa
pala juuriselleriä
1 kg kukkakaalia
1 purjo
3 valkosipulinkynttä
500 g parsakaalia
2.5 l vettä
1 rkl suolaa
kasvisliemikuutio
valkopippuria
250 g sulate- tai tuorejuustoa
muskottipähkinää
3.3 dl ruokakermaa

Hernesose:

400 g herneitä
tilkka vettä
ripaus suolaa
herneen versoja
kirveliä

Valmistusohje

1. Kuori ja puhdista kasvikset. Kuumenna vesi, mausta suolalla ja kasvisliemikuutiolla. Lisää kasvikset ja keitä puolisen tuntia. Lisää joukkoon sulate- tai tuorejuusto.

2. Soseuta seos ja mausta. Lisää lopuksi ruokakerma. Tarjoa keiton päällä hernesosetta. Mittaa ryöpätyt tai pakastetut herneet kattilaan, lisää tilkka vettä ja soseuta. Korista kirvelillä ja herneenversoilla.

Katso myös: Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä

sadonkorjuukeitto

Sadonkorjuukeitto täytelöitetään kermalla ja sulatejuustolla, viimeistellään ihanalla hernesoseella. Kuva: Seppo Saarentola

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sadonkorjuukeitto kasviksista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X