Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sadonkorjuukeitto kasviksista

Sadonkorjuuateria aloitetaan kasviskeitolla, jonka täyteläisyyden salaisuus on raaka-aineiden runsaudessa. Keitossa maistuvat muun muassa kukka-, kyssä-, ja parsakaali. Keitto viimeistellään ihanalla hernesoseella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Sadonkorjuukeitto eli kasviskeitto:

  • 500 g kyssäkaalia
  • 200 g juuripersiljaa tai palsternakkaa
  • pala juuriselleriä
  • 1 kg kukkakaalia
  • 1 purjo
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 500 g parsakaalia
  • 2.5 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • kasvisliemikuutio
  • valkopippuria
  • 250 g sulate- tai tuorejuustoa
  • muskottipähkinää
  • 3.3 dl ruokakermaa

Hernesose:

  • 400 g herneitä
  • tilkka vettä
  • ripaus suolaa
  • herneen versoja
  • kirveliä

Valmistusohje

1. Kuori ja puhdista kasvikset. Kuumenna vesi, mausta suolalla ja kasvisliemikuutiolla. Lisää kasvikset ja keitä puolisen tuntia. Lisää joukkoon sulate- tai tuorejuusto.

2. Soseuta seos ja mausta. Lisää lopuksi ruokakerma. Tarjoa keiton päällä hernesosetta. Mittaa ryöpätyt tai pakastetut herneet kattilaan, lisää tilkka vettä ja soseuta. Korista kirvelillä ja herneenversoilla.

Katso myös: Terveelliset keitot – helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä

sadonkorjuukeitto
Sadonkorjuukeitto täytelöitetään kermalla ja sulatejuustolla, viimeistellään ihanalla hernesoseella. Kuva: Seppo Saarentola

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sadonkorjuukeitto kasviksista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.