Reseptit

Sahramipäärynät

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 6 päärynää
  • 1 l vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl sokeria
  • 1 pussi (noin 0,1 g) sahramia

Valmistusohje

Sahramipäärynät

1. Kuori päärynät ja puolita ne. Poista siemenkota, mutta jätä kanta.
2. Kiehauta vesi, valkoviini, sokeri, viini ja sahrami. Nosta päärynät liemeen. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes päärynät ovat tikulla kokeiltaessa pehmeän tuntuisia. Kypsymisaika vaihtelee päärynälajikkeesta riippuen.
3. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään ja maustua siinä mielellään yli yön kylmässä.
4. Nosta kylmät päärynän puolikkaat jälkiruokalautasille. Keitä lientä kokoon ja valuta päärynöiden päälle. Koristele muutamalla tuoreella tai pakastevadelmalla.

  • Tarjoa lisäksi kotimaisista vadelmista soseutettua marjakastiketta. Soseuta marjat sauvavatkaimella tasaiseksi ja mausta sokerilla. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Kastikkeen makua voi voimistaa vadelmaliköörillä. Kastikkeen voit soseuttaa myös mansikoista ja raikastaa mansikkakastikkeen makua sitruunan mehulla.
  • 6 annosta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sahramipäärynät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.