Reseptit
30-60 min
8

Sahramiperunat

Helposti valmistuvat sahramiperunat on maittava kasvisruokalisuke talven juhliin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sahramiperunat:

noin 1,2 kg kiinteitä perunoita
25 g voita
1/2 pkt (á 0,5 g) sahramia
2 rkl rypsiöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia puolikypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi.

2. Sulata voi kattilassa. Sekoita sahrami voin joukkoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota sahramiseos päälle.

3. Paahda 225 asteessa 20 minuuttia. Nosta perunat uunista ja raasta pinnalle sitruunan kuori. Purista joukkoon sitruunamehua ja mausta suolalla. Jatka paahtamista vielä muutama minuutti. Tarjoile lämpiminä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Lisää lisukkeita perunasta joulupöytään:

timjamiperunat uunissa

Timjamiperunat uunissa

vuohenjuustoperunat

Vuohenjuustoperunat

juustoinen perunalaatikko

Juustoinen perunalaatikko

Ruoka.fi: Paahdetut perunat ja tahinikastike

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sahramiperunat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X