Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sahramiperunat

Helposti valmistuvat sahramiperunat on maittava kasvisruokalisuke talven juhliin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Sahramiperunat:

  • noin 1,2 kg kiinteitä perunoita
  • 25 g voita
  • ½ pkt (á 0,5 g) sahramia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Pese, kuori ja lohko perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia puolikypsiksi. Valuta ja höyrytä kuiviksi.

2. Sulata voi kattilassa. Sekoita sahrami voin joukkoon. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Levitä perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota sahramiseos päälle.

3. Paahda 225 asteessa 20 minuuttia. Nosta perunat uunista ja raasta pinnalle sitruunan kuori. Purista joukkoon sitruunamehua ja mausta suolalla. Jatka paahtamista vielä muutama minuutti. Tarjoile lämpiminä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Lisää lisukkeita perunasta joulupöytään:

timjamiperunat uunissa

Timjamiperunat uunissa

vuohenjuustoperunat

Vuohenjuustoperunat

juustoinen perunalaatikko

Juustoinen perunalaatikko

Ruoka.fi: Paahdetut perunat ja tahinikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sahramiperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.