Reseptit
yli 60 min
30
Kiitos

Sahramipullat

Sahramipullat tuovat ylellisyyttä juhlapöytään. Sahraminkeltainen taikina maustetaan kardemummalla ja pullakierteet koristellaan rusinoilla. Kun kierrepullat asettaa ristikkäin, syntyy Hannun vaakuna, jota myös kultavaunuiksi kutsutaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl täysmaitoa
½ g sahramia
50 g tuoretta hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 kananmuna
1 keltuainen
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
noin 1 kg vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia

koristeluun

rusinoita

Voiteluun

1 kananmunan keltuainen
1 kananmuna

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva ja sahrami maitoon. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeähkö taikina. Anna pullataikinan kohota leivinliinalla peitettynä puolisen tuntia.

2. Ripota leivinalustalle jauhoja. Kumoa pullataikina leivinalustalle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat. Jaa taikina neljäksi palaksi. Muovaa taikinapalat sormenpaksuisiksi nauhoiksi ja muovaa niistä erilaisia joulupullia.

3. Lado pullat leivinpaperilla peitetylle pellille. Korista sahramipullat painamalla kierrekohtiin rusinoita. Kohota pullia vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettyinä, noin 15 minuuttia.

4. Voitele sahramipullat muna-keltuaisseoksella ja paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, isoja pullia 15-20 minuuttia.

Vinkki: Rullaamalla taikinanauhojen päät vastakkaisiin suuntiin syntyy ässän muotoisia jouluporsaita. Rullaamalla nauhojen päät samaan suuntaan syntyy kierrepullia, joita voit asettaa kaksi kierteettömältä sivultaan vastakkain joulupullaksi.

 

Kokeile myös muita maukkaita joululeivonnaisia:


Joulukranssi

Italialaiset joulupullat

Karpalo-mantelikranssi

suklaa-taateli-marenkikakku

Ruoka.fi: suklaa-taatelimarenkikakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sahramipullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X