Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Säilöttyjä kokonaisia mansikoita

Säilö mansikat vaihteeksi kokonaisina perinteisen hillon sijaan. Säilötyt kokonaiset mansikat näyttävät kauniilta lasipurkissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

  • ½ kg mansikoita
  • 1 rosmariinin oksa
  • ¼ vaniljatangosta
  • ½ dl valkoista balsamicoa, punaviini­etikkaa tai omenasiiderietikkaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä

Valmistusohje

1. Huuhtele mansikat ja poista kanta. Isommat mansikat voi puolittaa, jätä pienet kokonaisiksi.

2. Laita mansikat, rosmariinin oksa sekä vaniljatanko steriloituun lasipurkkiin.

3. Yhdistä pienessä kattilassa balsamico, sokeri ja vesi. Kiehauta niin, että sokeri sulaa. Kaada seos mansikoiden päälle. Jätä purkkiin laajenemisvaraa. Sulje kannella ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

4. Nosta kylmään vuorokaudeksi. Mansikat säilyvät kylmässä noin kaksi viikkoa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 15/17.

Mahtavia makupareja mansikalle:

mansikkahillo

Mansikka-nektariinihillo

mansikkahillo

Mansikka-appelsiinihillo

mansikka-raparperihilloke

Mansikka-raparperihilloke

Ruoka.fi: Balsamico-mansikkahillo


Kommentoi

Kommentoi juttua: Säilöttyjä kokonaisia mansikoita

Sinun täytyy kommentoidaksesi.