Libanonilainen linssikeitto
Libanonilainen linssikeitto on samaan aikaan samettisen pehmeä ja lämmitävän mausteinen. Juuri sopiva ruoka kylmiin päiviin tai jos flunssaa pukkaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Libanonilainen linssikeitto
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl juustokuminaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl cayennenpippuria
- 2 dl punaisia kuivattuja linssejä
- 1 l kasvislientä
- 3 rkl ranskankermaa
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
Libanonilainen linssikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kuoritut porkkanat kuutioiksi.
2. Kuullota sipuleita ja porkkananpaloja hetki öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja kääntele.
3. Lisää kattilaan linssit ja neste. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä kattila syrjään. Lisää ranskakerma ja sitruunamehu. Soseuta keitto tasaiseksi.
4. Kuumenna keitto uudelleen höyryäväksi. Tarjoa libanonilainen linssikeitto halutessasi ranskankermanokareen kanssa.
Lue myös: Kevyt ja maukas kasvissosekeitto x 5
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään linssikeitto thaityyliin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Libanonilainen linssikeitto
Tein keiton, mutta se ei todellakaan jäänyt sakeaksi – tähän siis pitäisi ilmeisesti tulla nimenomaan kuivattuja linssejä?
Sen olisi voinut mainita reseptissä.
Hei! Onpa harmillista kuulla, että keitosta ei tullut sakeaa. Kuivatut linssit tekevät sopasta ihanan sakean. Lisäsin kuivatut linssit nyt myös ohjeeseen raaka-aineisiin.