Reseptit
30-60 min
4

Sakea libanonilainen linssikeitto

Tämä linssikeitto on samaan aikaan samettisen pehmeä ja lämmitävän mausteinen. Juuri sopiva ruoka kylmiin päiviin tai, jos flunssaa pukkaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Libanonilainen linssikeitto:

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
2 dl punaisia linssejä
noin 1 l kasvislientä
3 rkl ranskankermaa
½ sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa kuoritut porkkanat kuutioiksi.

2. Kuullota sipuleita ja porkkananpaloja hetki öljyssä kattilassa. Lisää mausteet ja kääntele.

3. Lisää kattilaan linssit ja neste. Anna keiton kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Siirrä kattila syrjään. Lisää ranskakerma ja sitruunamehu. Soseuta keitto tasaiseksi.

4. Kuumenna keitto uudelleen höyryäväksi. Tarjoile linssikeiton lisäkkeenä ranskankermaa.

Lue myös: Kevyt ja maukas kasvissosekeitto x 5

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sakea libanonilainen linssikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X