Salaatti marinoiduista kasviksista
Marinoiduista kasviksista ja paahdetuista tomaateista sekä paprikoista saa aikaan maukkaan salaatin. Kirpakan mausteiset vihannekset sopivat paitsi kasvisruokien myös liha- tai kalaruokien lisukkeiksi.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Salaatti:
- erivärisiä salaatinlehtiä
- rucolaa
- vuonankaalia
Marinoidut paprikat:
- 4 eriväristä paprikaa
- 1 dl oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- oreganoa
- timjamia
Marinoidut tomaatit:
- rasia luumutomaatteja
- 2 rkl sitruunaöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 1 tl sormisuolaa
- 1 rkl ruokosokeria
- rouhittua mustapippuria
- timjamia
- basilikaa
Marinoidut herkkusienet:
- 500 g herkkusieniä
- 1 dl oliivi- tai sitruunaöljyä
- ½ sitruunan mehu
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- rakuunaa
- persiljaa, ruohosipulia
Valmistusohje
1. Valmista kasvikset edellisenä päivänä ja tarjoa laakealla vadilla salaatin päällä.
2. Halkaise paprikat, poista kannat ja siemenet ja lado puolikkaat uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai grillivastuksen alla 10 minuuttia kunnes pinta tummuu. Poista kuoret ja leikkaa paprikat suikaleiksi. Sekoita marinadi ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
3. Halkaise tomaatit ja lado ne uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä, sitruunamehua, suolaa, sokeria ja pippuria. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nostele tomaatit rasiaan, silppua joukkoon timjamia ja basilikaa. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
4. Puhdista ja viipaloi sienet. Sekoita öljy, sitruunamehu, silputut yrtit, valkosipuli ja mausteet. Lisää sienten joukkoon ja anna maustua ainakin 2 tuntia.
Lue myös: Mitä uutta kauden kasviksista? 7 vastustamatonta ohjetta!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Salaatti marinoiduista kasviksista