Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Salvia-voipasta

Herkullinen italialainen klassikko, salvia-voipasta, syntyy vain muutamasta aineksesta pastaveden kiehuessa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Pasta:

  • 250 g tuorepastaa ( tagliatelle tai pappardelle)
  • vettä
  • reilusti merisuolaa

Lisäksi:

  • 50 g voita
  • ½ ruukkua tuoretta salviaa
  • (luomu) sitruunan raastettu kuori
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi ja suola. Kun käytät suolaa reippaasti keitinvedessä, ruoka ei kaipaa muuta suolalisäystä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan,
  2. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.
  3. Sulata voi pannulla , lisää joukkoon pari kourallista tuoretta salviaa ja raastettu sitruunankuori. Kun voi on pähkinäruskeaa, kastike on valmis.
  4. Valuta pasta ja sekoita salviavoin joukkoon.
  5. Jaa pasta lautasille ja tarjoa heti. Rouhi halutessasi mustapippuria pastan pinnalle.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Salvia-voipasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.