Salviakyljykset
Salviakyljykset valmistuvat italialaista klassikkoruokaa saltimboccaa mukaillen. Porsaan kyljykset kääräsitään salvianlehteen ja ilmakuivattuun kinkkuun.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Salviakyljykset
- 4 porsaankyljystä
- suolaa
- valkopippuria
- salvianlehtiä
- (ilmakuivattua kinkkua)
- voita
- ½ dl sitruunamehua tai
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 50 g voita
Valmistusohje
Salviakyljykset tehdään helposti näin:
1. Mausta huoneenlämmössä 1-2 tuntia olleet kyljykset suolalla ja pippurilla. Aseta pinnalle pari salvianlehteä ja kääri ympärille parmankinkkuviipale.
2. Kuumenna rasva pannussa. Paista kyljykset molemmin puolin rasvassa ja lisää päälle sitruunamehu tai viini. Lisää pannulle voi, laske lämpöä ja hauduta kannen alla 5-10 minuuttia.
Katso myös: Saltimboccaa broilerista
Katso myös Anna.fi/ruoka: Mehukas possu x 7: täytetty porsaanfilee, korealainen possu ja viisi muuta herkkua
Kommentoi
Kommentoi juttua: Salviakyljykset