Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Salviaraviolit

Ricottajuustolla täytetyt raviolit mukailevat suositun italialaisruoan eli salvia-voi -pastan ohjetta. Herkullinen pastaruoka vaatii hieman vaivaa, mutta palkitsee monin verroin herkullisella maullaan. Jos haluat päästä helpolla osta valmiit raviolit kaupasta ja tee niille salvia-voikastike.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Raviolit:

  • 400 g tuorepastalevyjä

Salviaraviolien täyte

  • 100 g ricottajuustoa
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • (valkosipulituorejuustoa)
  • 0.5 dl parmesaaniraastetta
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • kourallinen silputtua persiljaa
  • muutama salvian lehti
  • 50 g paahdettuja pinjansiemeniä, saksanpähkinänsydämiä tai jauhettua mantelia
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl korppujauhoja

Voiteluun:

  • 1 kpl muna

KEITTÄMISEEN:

  • 1 l vettä
  • 1 tl suolaa

Salvia-voi -kastike:

  • 100 g voita
  • kourallinen salvian lehtiä

Valmistusohje

Salviaraviolit valmistuvat tuorepastataikinasta näin:

Salviaraviolit voi tehdä kokonaan itse. Durum-vehnäjauhoista, munista, öljytilkasta ja suolahippusesta sekoitettu napakka taikina kaulitaan ohueksi levyksi joko pastakoneella tai sinnikkäästi kaulimella. Vähemmällä pääsee, kun ostaa valmista tuorepastaa ja tekee itse vain salvia-voikastikkeen.

Tuorepastan ohje

  1. Kiehauta, valuta ja silppua pinaatti. Silppua persilja ja salvia ja rouhi pähkinät tai pinjansiemenet.
  2. Purista valkosipulinkynsi ja sekoita täyteainekset.
  3. Voit tehdä pieniä ravioleja raviolimuottilevyllä tai raviolimuottileikkurilla, jonka voi korvatamyös pyöreällä tai neliönmuotoisella muotilla. Neliönmuotoisia pastatyynyjä voi tehdä myös taikinapyörällä. Lusikoi muotin kokoisin välein täytettä pastalevylle. Voitele välit munalla ja aseta toinen pastalevy päälle. Painele levyt kiinni toisiinsa ja leikkaa pyöreiksi tai neliskanttisiksi tyynyiksi.
  4. Keitä vesi, lisää joukkoon öljy ja suola. Keitä muutamaa raviolia kerrallaan kiehuvassa vedessä noin kolme minuuttia. Nosta reikäkauhalla valumaan.
  5. Kuumenna voi ja salvian lehdet. Aseta raviolit tarjolle ja kaada päälle voikastike.

VINKKI: Ricottajuuston voi korvata rae- tai tuorejuustolla.

Muita herkullisia Kotilieden pastareseptejä:

Kolmen juuston kasvislasagne

Sienitäytteiset cannelonit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Salviavoissa paistettua pastaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Salviaraviolit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.