
Salviaraviolit
Ricottajuustolla täytetyt raviolit mukailevat suositun italialaisruoan eli salvia-voi -pastan ohjetta. Herkullinen pastaruoka vaatii hieman vaivaa, mutta palkitsee monin verroin herkullisella maullaan. Jos haluat päästä helpolla osta valmiit raviolit kaupasta ja tee niille salvia-voikastike.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Raviolit:
- 400 g tuorepastalevyjä
Salviaraviolien täyte
- 100 g ricottajuustoa
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- (valkosipulituorejuustoa)
- 0.5 dl parmesaaniraastetta
- 200 g tuoretta pinaattia
- kourallinen silputtua persiljaa
- muutama salvian lehti
- 50 g paahdettuja pinjansiemeniä, saksanpähkinänsydämiä tai jauhettua mantelia
- ripaus muskottipähkinää
- ripaus suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl korppujauhoja
Voiteluun:
- 1 kpl muna
KEITTÄMISEEN:
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
Salvia-voi -kastike:
- 100 g voita
- kourallinen salvian lehtiä
Valmistusohje
Salviaraviolit valmistuvat tuorepastataikinasta näin:
Salviaraviolit voi tehdä kokonaan itse. Durum-vehnäjauhoista, munista, öljytilkasta ja suolahippusesta sekoitettu napakka taikina kaulitaan ohueksi levyksi joko pastakoneella tai sinnikkäästi kaulimella. Vähemmällä pääsee, kun ostaa valmista tuorepastaa ja tekee itse vain salvia-voikastikkeen.
- Kiehauta, valuta ja silppua pinaatti. Silppua persilja ja salvia ja rouhi pähkinät tai pinjansiemenet.
- Purista valkosipulinkynsi ja sekoita täyteainekset.
- Voit tehdä pieniä ravioleja raviolimuottilevyllä tai raviolimuottileikkurilla, jonka voi korvatamyös pyöreällä tai neliönmuotoisella muotilla. Neliönmuotoisia pastatyynyjä voi tehdä myös taikinapyörällä. Lusikoi muotin kokoisin välein täytettä pastalevylle. Voitele välit munalla ja aseta toinen pastalevy päälle. Painele levyt kiinni toisiinsa ja leikkaa pyöreiksi tai neliskanttisiksi tyynyiksi.
- Keitä vesi, lisää joukkoon öljy ja suola. Keitä muutamaa raviolia kerrallaan kiehuvassa vedessä noin kolme minuuttia. Nosta reikäkauhalla valumaan.
- Kuumenna voi ja salvian lehdet. Aseta raviolit tarjolle ja kaada päälle voikastike.
VINKKI: Ricottajuuston voi korvata rae- tai tuorejuustolla.
Muita herkullisia Kotilieden pastareseptejä:
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Salviavoissa paistettua pastaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Salviaraviolit