Reseptit
4
Kiitos

Salviaraviolit

Ricottajuustolla täytetyt raviolit mukailevat suositun italialaisruoan eli salvia-voipastan ohjetta. Herkullinen pastaruoka vie kielen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raviolit:

400 g tuorepastalevyjä

Täyte:

100 g ricottajuustoa
1 kpl valkosipulinkynsi
(valkosipulituorejuustoa)
0.5 dl parmesaaniraastetta
200 g tuoretta pinaattia
kourallinen silputtua persiljaa
muutama salvian lehti
50 g paahdettuja pinjansiemeniä, saksanpähkinänsydämiä tai jauhettua mantelia
ripaus muskottipähkinää
ripaus suolaa ja valkopippuria
1 rkl korppujauhoja

Voiteluun:

1 kpl muna

KEITTÄMISEEN:

1 l vettä
1 tl suolaa

Salvia-voi -kastike:

100 g voita
kourallinen salvian lehtiä

Valmistusohje

Tuorepastan ohje

  1. Kiehauta, valuta ja silppua pinaatti. Silppua persilja ja salvia ja rouhi pähkinät tai pinjansiemenet.
  2. Purista valkosipulinkynsi ja sekoita täyteainekset.
  3. Voit tehdä pieniä ravioleja raviolimuottilevyllä tai raviolimuottileikkurilla, jonka voi korvatamyös pyöreällä tai neliönmuotoisella joulutorttumuotilla. Neliönmuotoisia pastatyynyjä voi tehdä myös taikinapyörällä. Lusikoi muotin kokoisin välein täytettä pastalevylle. Voitele välit munalla ja aseta toinen pastalevy päälle. Painele levyt kiinni toisiinsa ja leikkaa pyöreiksi tai neliskanttisiksi tyynyiksi.
  4. Keitä vesi, lisää joukkoon öljy ja suola. Keitä muutamaa raviolia kerrallaan kiehuvassa vedessä noin kolme minuuttia. Nosta reikäkauhalla valumaan.
  5. Kuumenna voi ja salvian lehdet. Aseta raviolit tarjolle ja kaada päälle voikastike.

VINKKI: Ricottajuuston voi korvata rae- tai tuorejuustolla.

Muita herkullisia Kotilieden pastareseptejä:

Kolmen juuston kasvislasagne

Sienitäytteiset cannelonit

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Salviaraviolit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X