Samettinen kesäkurpitsakeitto
Herkullinen kesäkurpitsakeitto maistuu kuumana tai kylmänä.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
- Kevyt
Ainekset
Samettinen kesäkurpitsakeitto
- n.½ kg kesäkurpitsaa
- 1 dl purjoa
- 1 rkl voita
- 7 dl vettä
- 2 kpl kasvisliemi kuutioita
- 100 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija
- 1 dl kermaa
- 1 kpl valkosipulin kynttä murskana
- 2 oksaa tuoretta timjamia
- 1/6 ruukku tuoretta basilikaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Samettinen kesäkurpitsakeitto valmistuu näin helposti.
- Huuhdo kesäkurpitsa, ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne. Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.
- Laita kuutioitu kurpitsa ja hienonnettu purjo kattilaan, jossa on jo voi. Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla. Lisää juusto kuutioina, mausteet ja kerma ja anna juuston sulaa.
- Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.
Vinkki: Samettinen kesäkurpitsakeitto maistuu kuumana tai kylmänä, höystä se vaikkapa itse tehdyillä leipäkrutongeilla tai tarjoa keitto tuoreen patongin kera.
Lue myös Anna.fi: Parasta kesäkurpitsasta – katso 8 herkkureseptiä!
Reseptiä on muokattu 22.6.2023 klo 14:40
Kommentoi
Kommentoi juttua: Samettinen kesäkurpitsakeitto
Ei voi olla niin, että Valio pakottaa katsomaan mainokset ja resepti ei jatku mainokse jälkeen.
En tule enää käyttämääm näitä sivustoja enää.
Tämähän on suora kopio tästä reseptistä: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/256052/Samettinen%20Kes%C3%A4kurpitsakeitto/
Ja oikein kuvan kanssa…..
Ei se resepti jatku. Tulee vain mainosta mainoksen perään
Heissan!
Yrititkö lukea reseptiä mobiililaitteella vai tietokoneella? Huomasitko, että mobiililaitteella ohje pitää napsauttaa auki erikseen? Ohje ei siis löydy ainesosaluettelon alta vaan välilehdeltä sen vieressä. Ohjeeseen pääsee, kun napsauttaa sanaa ”Ohje”, joka löytyy ”Ainekset”-sanan vierestä.
Terveisin Ulla Kotilieden toimituksesta
Todella herkullinen ja samettinen keitto. Teen ehdottomasti toistekkin! ja tuore sekaleipä keiton kera, nam, nam. Hyvä ja helppo ohje!! Kiitos 🙂