Reseptit

Samettinen kesäkurpitsakeitto

Herkullinen kesäkurpitsakeitto maistuu kuumana tai kylmänä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Samettinen kesäkurpitsakeitto

  • n.½ kg kesäkurpitsaa
  • 1 dl purjoa
  • 1 rkl voita
  • 7 dl vettä
  • 2 kpl kasvisliemi kuutioita
  • 100 g sulatejuustoa, esim. Koskenlaskija
  • 1 dl kermaa
  • 1 kpl valkosipulin kynttä murskana
  • 2 oksaa tuoretta timjamia
  • 1/6 ruukku tuoretta basilikaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Samettinen kesäkurpitsakeitto valmistuu näin helposti.

  1. Huuhdo kesäkurpitsa, ja jos tahdot poistaa kuoret, poista ne.  Hienonna purjo ja kuutioi kurpitsa.
  2. Laita kuutioitu kurpitsa ja hienonnettu purjo kattilaan, jossa on jo voi. Lisää kasvisliemikuutiot ja vesi, hauduttele noin 20 min kannen alla. Lisää juusto kuutioina, mausteet ja kerma ja anna juuston sulaa.
  3. Ota liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku, lisää jos on tarpeen, pippuria ja suolaa.

Vinkki: Samettinen kesäkurpitsakeitto maistuu kuumana tai kylmänä, höystä se vaikkapa itse tehdyillä leipäkrutongeilla tai tarjoa keitto tuoreen patongin kera.

Lue myös Anna.fi: Parasta kesäkurpitsasta – katso 8 herkkureseptiä!

Reseptiä on muokattu 22.6.2023 klo 14:40


Kommentoi

Kommentoi juttua: Samettinen kesäkurpitsakeitto

Pettynyt

Ei voi olla niin, että Valio pakottaa katsomaan mainokset ja resepti ei jatku mainokse jälkeen.
En tule enää käyttämääm näitä sivustoja enää.

Pettynyt

Ei se resepti jatku. Tulee vain mainosta mainoksen perään

Ulla / Kotiliesi toimitus

Heissan!

Yrititkö lukea reseptiä mobiililaitteella vai tietokoneella? Huomasitko, että mobiililaitteella ohje pitää napsauttaa auki erikseen? Ohje ei siis löydy ainesosaluettelon alta vaan välilehdeltä sen vieressä. Ohjeeseen pääsee, kun napsauttaa sanaa ”Ohje”, joka löytyy ”Ainekset”-sanan vierestä.

Terveisin Ulla Kotilieden toimituksesta

mepuliini

Todella herkullinen ja samettinen keitto. Teen ehdottomasti toistekkin! ja tuore sekaleipä keiton kera, nam, nam. Hyvä ja helppo ohje!! Kiitos 🙂

Vastaa käyttäjälle Ulla / Kotiliesi toimitusPeruuta vastaus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.