Reseptit
4
Kiitos

Samettinen siskonmakkarasoppa

Jos teidänkin perheessänne kattilasta katoavat ensimmäisenä siskonmakkarat, muiden sattumien jäädessä tähteelle, tämä ohje on teille! Samettisen siskonmakkarakeiton jekku on soseuttaa kasvikset sakeaksi liemeksi ja lisätä pannulla paistetut makkaranpalat keiton päälle vasta lopuksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Samettinen siskonmakkarakeitto:

12 dl vettä
5 dl perunalohkoja (jauhoinen lajike)
5 dl bataattilohkoja
2 rkl vasikanfondia
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl muskottia
1/4 tl kanelia
ripaus mustapippuria
2 rkl tomaattipyreetä
0.5 tl suolaa
500 g siskonmakkaroita
1 sipuli
1 rkl rasvaa

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, lisää fondi, lohkotut kasvikset ja valkosipuli. Keitä kasvikset pehmeiksi.

2. Kasvisten kypsyessä valmistele siskonmakkarat. Kuumenna paistinpannu, lisää rasvaa ja pullauta siskonmakkaroista palloja pannulle. Paista palleroita hiljalleen, lisää pannulle hienonnettu sipuli. Jatka paistamista, kunnes makkara on kypsää ja sipuli on pehmentynyt.

3. Soseuta kypsät kasvikset, lisää vettä, jos keitto on liian paksua. Mausta keitto. Suolaa ei kannata lisätä kovin paljon, koska siskonmakkarat ovat suolaisia. Annostele lautaselle keittoa ja lusikoi siskonmakkara-sipuliseosta päälle.

Ohje: Tiina Sinivaara

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Samettinen siskonmakkarasoppa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X