Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Samettinen suppilovahverokeitto

Samettinen suppilovahverokeitto on ihanan täyteläinen sienisoppa. Kermainen liemi saa lisää pehmeyttä mukaan soseutetuista perunoista. Tuore timjami ja tilkka valkoviiniä viimeistelevät makuelämyksen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Samettinen suppilovahverokeitto

  • 1 l tuoreita suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 2 perunaa
  • 3 rkl voita
  • 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 dl valkoviiniä
  • 8 dl liha- tai kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Samettinen supilovahverokeitto valmistuu helposti näin:

  1. Perkaa, puhdista ja pilko litra suppilovahveroita. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi kaksi perunaa.
  2. Paahda suppilovahveroita kattilassa ilman rasvaa, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää kolme ruokalusikallista voita sekä hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää perunat, kolme ruokalusikallista hienonnettua timjamia ja desilitra valkoviiniä. Anna kiehahtaa.
  3. Lisää kahdeksan desilitraa kasvislientä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä 15 minuuttia.
  4. Kaada keitto tehosekoittimeen ja lisää kaksi desilitraa kuohukermaa, puoli teelusikallista suolaa sekä 1/4 teelusikallinen mustapippuria. Soseuta samettiseksi. Voit ajaa keiton soseeksi myös sauvasekoittimella. Kaada keitto kattilaan ja kuumenna, mutta älä keitä.
  5. Tarjoa samettinen suppilovahverokeitto rapeakuorisen leivän tai itse tehtyjen sämpylöiden kera.

Lue myös Anna.fi: Samettinen sienikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Samettinen suppilovahverokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.