Samettinen suppilovahverokeitto
Samettinen suppilovahverokeitto on ihanan täyteläinen sienisoppa. Kermainen liemi saa lisää pehmeyttä mukaan soseutetuista perunoista. Tuore timjami ja tilkka valkoviiniä viimeistelevät makuelämyksen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Samettinen suppilovahverokeitto
- 1 l tuoreita suppilovahveroita
- 1 sipuli
- 2 perunaa
- 3 rkl voita
- 3 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
- 1 dl valkoviiniä
- 8 dl liha- tai kasvislientä
- 2 dl kuohukermaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Samettinen supilovahverokeitto valmistuu helposti näin:
- Perkaa, puhdista ja pilko litra suppilovahveroita. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi kaksi perunaa.
- Paahda suppilovahveroita kattilassa ilman rasvaa, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää kolme ruokalusikallista voita sekä hienonnettu sipuli. Kuullota sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää perunat, kolme ruokalusikallista hienonnettua timjamia ja desilitra valkoviiniä. Anna kiehahtaa.
- Lisää kahdeksan desilitraa kasvislientä, kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä 15 minuuttia.
- Kaada keitto tehosekoittimeen ja lisää kaksi desilitraa kuohukermaa, puoli teelusikallista suolaa sekä 1/4 teelusikallinen mustapippuria. Soseuta samettiseksi. Voit ajaa keiton soseeksi myös sauvasekoittimella. Kaada keitto kattilaan ja kuumenna, mutta älä keitä.
- Tarjoa samettinen suppilovahverokeitto rapeakuorisen leivän tai itse tehtyjen sämpylöiden kera.
Lue myös Anna.fi: Samettinen sienikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Samettinen suppilovahverokeitto