Reseptit
yli 60 min
6
Kiitos

Sämpylät tangzhong-menetelmällä – näin leivot elämäsi pehmeimmät sämpylät

Sämpylät tangzhong-menetelmällä: Tällä aasialaisella tekniikalla leivot elämäsi pehmeimmät ja kuohkeimmat sämpylät. Tangzhong tarkoittaa esitaikinaa, joka keitetään vedestä ja vehnäjauhoista. Tässä ohje, jossa hyödynnetään desinmittoja grammojen sijaan. Nämä ihanan pehmeät sämpylät sopivat aamiaiselle paahdettuna ja hampurilaisiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sämpylät tangzhong-menetelmällä, esitaikina

2 dl vettä
1/2 dl vehnäjauhoja (puolikarkeita)

Sämpylät tangzhong-menetelmällä, taikina

5 1/2–6 dl vehnäjauhoja (puolikarkeita)
1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
1 1/4 tl kuivahiivaa (sekoitettuna 42-asteiseen veteen, vettä voi laittaa noin 4 rkl)
1 1/2 dl maitoa
1 kananmuna (huoneenlämpöinen)
tehty valmis tangchong jäähdytettynä
40 g huoneenlämpöistä voita kuutioituna

Sämpylät tangzhong-menetelmällä, päälle

1 kananmuna
6 tl unikonsiemeniä

Keskustelu

Itsekin ensin laitoin tuon 1/4 hiivaa ja lopuksi huomasin katsoa ainekset-luetteloa. No lisäsin vielä hiivaa valmiiseen taikinaan, saa nähdä mitä tulee…

Kommentoi juttua: Sämpylät tangzhong-menetelmällä – näin leivot elämäsi pehmeimmät sämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X