Sanna Marinin fetapiirakka
Testasimme Sanna Marinin fetapiirakan, joka on suorastaan nerokas. Siinä on lähes kilo kasviksia ja aikaa valmistamiseen menee vain 40 minuuttia. Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Sanna Marin ja Maria herkuttelivat fetapiirakalla. Pääministeri sai piirakasta niin paljon kyselyjä, että päätti julkaista piirakan ohjeen Instagramin story-puolella. Helppo piirakka tehdään kaupan valmiiseen piirakkapohjaan ja siihen upotetaan valtava määrä kasviksia. Feta on piirakassa vain mausteena. Testaa herkullinen piirakka itse, tällä ohjeella onnistut!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Sanna Marinin fetapiirakka
- 1 suolainen piirakkapohja (pakaste)
Täyte
- 100 g kevätsipulia (tai keltasipulia saman verran)
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl rypsiöljyä
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 300 g kesäkurpitsaa
- 100 g punaista paprikaa
Mausteet
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
Muna-maito
- 1 dl maitoa
- 1 kpl kananmunaa
Juustot
- 150 g fetajuustoa
- 50 g juustoraastetta esim. emmentaalia
Valmistusohje
Sanna Marinin fetapiirakka leivotaan helposti näin:
- Sulata 380 gramman kokoinen valmispiirakkapohja huoneenlämmössä. Painele piirakkapohja pyöreän piirasvuoan (halkaisija 21–23 cm) tai irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.
- Hienonna 100 grammaa kevätsipulia ja yksi valkosipuli. Kuullota niitä ruokaöljyssä pannulla.
- Puolita 250 grammaa kirsikkatomaatteja neljään osaan. Pilko 100 gramaa paprikaa noin sentin neliöiksi. Kuutioi 300 gramman kokoinen kesäkurpitsa saman kokoiseksi kuutioksi. Lisää kasvikset pannulle ja jatka kuullotusta vielä viisi minuuttia.
- Mausta kasvisseos teelusikallisella suolaa, neljäsosateelusikallisella rouhittua mustapippuria ja teelusikallisella paprikajauhetta. Sekoita hyvin. Kaada kasvisseos piirakkapohjan päälle.
- Kuutioi 150 grammaa fetajuustoa ja ripottele se kasvisten päälle.
- Sekoita yksi desi maitoa ja yksi kananmuna kevyesti haarukalla sekaisin. Kaada seos piiraan täytteen päälle. Ripottele päälle noin 50 grammaa juustoraastetta. Nosta fetapiirakka uuniin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20–30 minuuttia. Jäähdytä piirakka ennen syömistä.
- Piirakka on leivottu Sanna Marinin Instagramissa 18.10.2021 julkaistun kuvaohjeen mukaan.
Katso videolta, miten helposti Sanna Marinin fetapiirakka valmistuu
Lue myös: Fetapiirakka on suolainen herkkutarjottava – kurkkaa Kotilieden suosituimmat ohjeet
Lue myös Anna.fi: Anni Hautalan uunifeta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sanna Marinin fetapiirakka
onko piirakkaan olemassa mitään soossia?
Oleoleon tehnyt tänään, mahtavan ruokaisa ja hyvä fetapiirakka, tein kluteenittomana ja valmispohja ! ❤
1dl maitoa, vaan 🙄
Mikä tässä feta piirakassa on niin Erikoista? Minä olen kyllä leiponut jo vuosia samanlaista feta piirakkaa ja parempiakin kuin tämä.kaikki tuon tietää ja osaa leipoa valmiista taikinasta!! Voi sen leipoa itsekin pohjan!
Älkää olko aina niin negatiivisia
Just niin!
No tämä oli sentään itse Sanna Marinin piirakka.
Leivoin itsekin eilen tätä piirakkaa ja kyllä oli hyvää!!Tein itse pohjan kun kaupasta oli valmis pohjat loppuneet!Ehkä muutkin oli leiponeet!Antakaa meidän nauttia tästäkin leivonnaisesta kun haluamme kokeilla uutta!Älkää pilatko leipojan riemua te joka paikan osaajat!
Liekkö Sannan piirakka tämäkään!! Roomaakaan ei rakennettu päivässä!!
Piirakka on mainio👍
Muutamat kommentit vastaavasti luokattoman ala-arvoisia ja kateellisia🧙♀️
Samaa mieltä kanssasi. Kateellisia ja ilkeitä ihmisiä joiden pitää aina kommentoida negatiivisesti. Aion kokeilla 😃
Samaa mieltä kanssasi. Kateellisia ja ilkeitä ihmisiä joiden pitää aina kommentoida negatiivisesti. Aion kokeilla 😃
Kyllä jäi raa’aksi tällä ohjeella. Liekö kiertsikalla tehty ja unohtunut mainita?
No ei voi tietenkään oikeasti toimia kun siinä on järkyttävästi rehukurpitsaa! Jätä rehujurpitsa pois ja tilalle oikeaa juustoa, niin ehkä toimiikin.
oli kiva kuva pääministeristä, ja vielaä maukas piirakka mukaan
Todella maukas tuli! Tein valmispohjaan ja paistoin 30min (ei kiertoilma) ja oli hyvä. Teen varmasti jatkossakin.
Tein pohjan rahka-voitaikinasts. Lisäsin vähän valkosipulin määrää ja fetaa 200g. Päälle mustaleimaraastetta. Hyvää tuli!
Itsellä piirakka vielä uunissa. Huomasin, että paprikajauhe oli kaapista loppu ja oivalsin laittaa Capsicum annuum -sukuisen paprikakasvilajikkeen hedelmäjauhetta. Tein piirakasta laktoosittoman version, koska muuten peräpäästä kuuluu 🙂