Reseptit

Sarvet suolaisella ja makealla täytteellä

Ainekset

  • 1 pkt (2 x 400 g) pakastelehtitaikinalevyjä

Vuokien voiteluun

  • voita tai margariinia

Sarvien voiteluun

  • 1 kananmuna

Tiramisu-luumutäyte

  • 200 g kuivattuja luumuja
  • 1 dl kahvia
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä, esimerkiksi Amaretto
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Kylmäsavukinkkutäyte

  • 200 g kylmäsavukinkkua
  • 1 punasipuli
  • 2 maustekurkkua
  • 2 prk (à 125 g) piparjuurituorejuustoa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

Sarvet suolaisella ja makealla täytteellä

Sarvet suolaisella ja makealla täytteellä maistuvat leipurin maun mukaan kylmäsavukinkulle ja tuorejuustolle tai tiramisulle ja luumulle.

Ohjeella leivot noin 14 suolaista ja 14 makeaa isoa sarvea.

1. Levitä taikinalevyt sulamaan leivinpöydälle pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli sulaneet taikinalevyt 40 cm pitkiksi levyiksi. Leikkaa molemmat levyt noin kahden sentin levyisiksi pitkiksi nauhoiksi. Molemmista levyistä tulee noin 14 nauhaa.

2. Voitele sarvimuotit kauttaaltaan pehmeällä rasvalla. Jos käytät foliolla vuorattuja pahvikartioita, niitä ei tarvitse voidella.

3. Kieputa taikinalevyt sarvimuotin ympärille niin, että taikinalevy tulee aina hieman edellisen kerroksen päälle. Aloita kieputtaminen muotin kapeammasta päästä.

4. Nosta sarvet leivinpaperoidulle uunipellille niin, että taikinasuikaleiden häntäpäät jäävät peltiä vasten, jotta rullat eivät avaudu paistettaessa. Voitele sarvet kananmunalla. Paista sarvia 200-asteisen uunin keskitasossa 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ritilän päällä. Käytä puolet sarvista suolaiseen ja puolet makeaan täytteeseen.

5. Valmista makea täyte. Keitä kattilassa luumuja, kahvia ja sokeria muutama minuutti. Nosta kattila syrjään, peitä kannella ja anna jäähtyä. Mausta seos liköörillä. Soseuta liemineen. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponejuuston joukkoon. Mausta kerma-seos vaniljasokerilla. Aseta pursotinpussi lappeelleen ja nosta luumu- ja kermaseosta päällekkäin. Pursota raidoiksi jäähtyneiden sarvien sisään.

6. Valmista suolainen täyte. Hienonna kinkku ja kuorittu punasipuli. Kuutioi maustekurkut pieniksi. Notkista kulhossa piparjuurituorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu ruohosipuli, kinkku, punasipulit ja maustekurkut. Pursota sarvien sisään.

Vinkki: Ruostumattomasta teräksestä valmistettuja sarvimuotteja myyvät keittiötarvikeliikkeet, muoteiksi käyvät myös askartelu-kauppojen pahvikartiot, jotka päällystetään alumiini-foliolla. Lue lisää sarvimuoteista täältä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sarvet suolaisella ja makealla täytteellä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.