Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Satay (Kanavartaat)

Kanasta valmistetut lihavartaat ovat suosittua katuruokaa Indonesiassa. Lisänä tarjotaan mausteista maapähkinä- eli satay-kastiketta.

Ainekset

Satay-kanavartaat:

  • 500 g broilerin rintafileitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 pieni sipuli
  • 2 rkl ruskeaa sokeria
  • öljyä, vettä
  • 2 rkl kala- tai soijakastiketta

Valmistusohje

 

  1. Leikkaa fileet noin 2 sentin paksuisiksi, pitkiksi suikaleiksi. Pyyhi veteen kastetut bambuvartaat ja pujota fileet vartaisiin kuin ”harsien” ja laita laakealle vadille.
  2. Hienonna valkosipulinkynsi, sipuli ja puolet sokerista soseeksi. Lisää tilkka vettä ja vähän öljyä. Pyöritä vartaat seoksessa, peitä kelmulla ja anna maustua viileässä 3-4 tuntia.
  3. Grillaa vartaat ritilällä, käännä muutaman kerran ja sivele kala- tai soijakastikkeella ja öljyllä.
  • Mausteita voit lisätä runsaamminkin. Vartaiden kanssa voi tarjota riisin lisäksi valmiina saatavaa sataykastiketta tai keittää itse maapähkinävoista ja kookoskermasta vahva chilin ja sitruunaruohon maustama kastike.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Satay (Kanavartaat)

Sinun täytyy kommentoidaksesi.