Satay (Kanavartaat)
Kanasta valmistetut lihavartaat ovat suosittua katuruokaa Indonesiassa. Lisänä tarjotaan mausteista maapähkinä- eli satay-kastiketta.
- Maidoton
Ainekset
Satay-kanavartaat:
- 500 g broilerin rintafileitä
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 pieni sipuli
- 2 rkl ruskeaa sokeria
- öljyä, vettä
- 2 rkl kala- tai soijakastiketta
Valmistusohje
- Leikkaa fileet noin 2 sentin paksuisiksi, pitkiksi suikaleiksi. Pyyhi veteen kastetut bambuvartaat ja pujota fileet vartaisiin kuin ”harsien” ja laita laakealle vadille.
- Hienonna valkosipulinkynsi, sipuli ja puolet sokerista soseeksi. Lisää tilkka vettä ja vähän öljyä. Pyöritä vartaat seoksessa, peitä kelmulla ja anna maustua viileässä 3-4 tuntia.
- Grillaa vartaat ritilällä, käännä muutaman kerran ja sivele kala- tai soijakastikkeella ja öljyllä.
- Mausteita voit lisätä runsaamminkin. Vartaiden kanssa voi tarjota riisin lisäksi valmiina saatavaa sataykastiketta tai keittää itse maapähkinävoista ja kookoskermasta vahva chilin ja sitruunaruohon maustama kastike.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Satay (Kanavartaat)