Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Satay-kastike

Satay-kastike, eli maapähkinäkastike on peräisin Aasiasta. Se sopii mainiosti paistetun tai grillatun lihan kaveriksi, erityisesti porsaan- ja broilerinlihan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 tl makeaa chilikastiketta
  • 200 g suolapähkinöitä
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 1 limetin mehu
  • noin 2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl muskovado- tai fariinisokeria

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä.

2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi.

3. Tarjoa satay-kastike broilerivartaiden kanssa.

Lue myös: Grillivartaat syödään sormin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Satay-kastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.