
Satay-kastike
Satay-kastike, eli maapähkinäkastike on peräisin Aasiasta. Se sopii mainiosti paistetun tai grillatun lihan kaveriksi, erityisesti porsaan- ja broilerinlihan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- 2 tl makeaa chilikastiketta
- 200 g suolapähkinöitä
- 2 tl inkivääritahnaa
- 1 limetin mehu
- noin 2 dl kookoskermaa
- 1 rkl muskovado- tai fariinisokeria
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä.
2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi.
3. Tarjoa satay-kastike broilerivartaiden kanssa.
Lue myös: Grillivartaat syödään sormin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Satay-kastike