Satay-vartaat
Satay-vartaat ovat lähtöisin Indonesiasta. Indonesialainen mausteinen maapähkinäkastike, satay, maustaa grillatut lihavartaat. Vartaat voi tehdä broilerista, naudasta tai lampaasta. Lisukkeena maistuvat siitakesienillä, valkosipulilla ja soijalla maustetut riisinuudelit ja chilipavut.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Satay-vartaat
- 400 g naudan paistia
- tai porsaan fileetä
- tai lampaan fileetä
- tai broileria
marinadi:
- 2 kpl valkosipulinkynsiä
- pala chiliä
- tai chilitahnaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl öljyä
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl tuoretta korianteria
sataykastike:
- 1 dl maapähkinöitä
- 0.5 dl soijakastiketta
- 1 tl fariinisokeria
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl hienonnettua sipulia
- 1 tl currya
- 0.3 tl chiliä
- 1 tl tuoretta inkivääriä
- 0.3 tl korianteria
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 tl fariinisokeria
- 1 dl kookosmaitoa
Valmistusohje
Satay-vartaat valmistuvat näin:
- Liota bambutikkuja vedessä noin puoli tuntia. Leikkaa liha suikaleiksi. Sekoita marinadiainekset ja anna lihasuikaleiden maustua marinadissa puolisen tuntia.
- Mittaa kastikeainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä tahnaksi.
- Pujota lihasuikaleet bambutikkuun ja grillaa kypsiksi. Tarjoa satay-vartaat riisin ja sataykastikkeen kera.
Vinkki: Sataykastiketta löytyy etnisten ruokien hyllystä myös valmiina tuotteena.
Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, lihasta ja hedelmistä
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Rohkeasti uusia makuja vartaisiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Satay-vartaat