Satay-vartaat
Satay-vartaat ovat lähtöisin Indonesiasta. Indonesialainen mausteinen maapähkinäkastike, satay, maustaa grillatut lihavartaat. Vartaat voi tehdä broilerista, naudasta tai lampaasta. Lisukkeena maistuvat siitakesienillä, valkosipulilla ja soijalla maustetut riisinuudelit ja chilipavut.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Satay-vartaat
400 g
naudan paistia
tai
porsaan fileetä
tai
lampaan fileetä
tai
broileria
marinadi:
2 kpl
valkosipulinkynsiä
pala
chiliä
tai
chilitahnaa
1 rkl
sitruunamehua
2 rkl
öljyä
1 tl
raastettua inkivääriä
1 tl
tuoretta korianteria
sataykastike:
1 dl
maapähkinöitä
0.5 dl
soijakastiketta
1 tl
fariinisokeria
1-2
valkosipulinkynttä
1 rkl
hienonnettua sipulia
1 tl
currya
0.3 tl
chiliä
1 tl
tuoretta inkivääriä
0.3 tl
korianteria
2 rkl
soijakastiketta
1 tl
fariinisokeria
1 dl
kookosmaitoa
Keskustelu
Kommentoi juttua: Satay-vartaat