satay-vartaat
Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Satay-vartaat

Satay-vartaat ovat lähtöisin Indonesiasta. Indonesialainen mausteinen maapähkinäkastike, satay, maustaa grillatut lihavartaat. Vartaat voi tehdä broilerista, naudasta tai lampaasta. Lisukkeena maistuvat siitakesienillä, valkosipulilla ja soijalla maustetut riisinuudelit ja chilipavut.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Satay-vartaat

400 g naudan paistia
tai porsaan fileetä
tai lampaan fileetä
tai broileria

marinadi:

2 kpl valkosipulinkynsiä
pala chiliä
tai chilitahnaa
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl tuoretta korianteria

sataykastike:

1 dl maapähkinöitä
0.5 dl soijakastiketta
1 tl fariinisokeria
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua sipulia
1 tl currya
0.3 tl chiliä
1 tl tuoretta inkivääriä
0.3 tl korianteria
2 rkl soijakastiketta
1 tl fariinisokeria
1 dl kookosmaitoa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Satay-vartaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X