Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Satay-vartaat

Satay-vartaat ovat lähtöisin Indonesiasta. Indonesialainen mausteinen maapähkinäkastike, satay, maustaa grillatut lihavartaat. Vartaat voi tehdä broilerista, naudasta tai lampaasta. Lisukkeena maistuvat siitakesienillä, valkosipulilla ja soijalla maustetut riisinuudelit ja chilipavut.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Satay-vartaat

  • 400 g naudan paistia
  • tai porsaan fileetä
  • tai lampaan fileetä
  • tai broileria

marinadi:

  • 2 kpl valkosipulinkynsiä
  • pala chiliä
  • tai chilitahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl raastettua inkivääriä
  • 1 tl tuoretta korianteria

sataykastike:

  • 1 dl maapähkinöitä
  • 0.5 dl soijakastiketta
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hienonnettua sipulia
  • 1 tl currya
  • 0.3 tl chiliä
  • 1 tl tuoretta inkivääriä
  • 0.3 tl korianteria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

Satay-vartaat valmistuvat näin:

  1. Liota bambutikkuja vedessä noin puoli tuntia. Leikkaa liha suikaleiksi. Sekoita marinadiainekset ja anna lihasuikaleiden maustua marinadissa puolisen tuntia.
  2. Mittaa kastikeainekset tehosekoittajaan ja pyöräytä tahnaksi.
  3. Pujota lihasuikaleet bambutikkuun ja grillaa kypsiksi. Tarjoa satay-vartaat riisin ja sataykastikkeen kera.

Vinkki: Sataykastiketta löytyy etnisten ruokien hyllystä myös valmiina tuotteena.

Satay-vartaat

Katso myös: Grillivartaat – parhaat vartaat kasviksista, kalasta, lihasta ja hedelmistä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Rohkeasti uusia makuja vartaisiin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Satay-vartaat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.