Reseptit
30-60 min
Kiitos

Saunaillan makkara

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 lenkkimakkara
täyte:
400 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
0.5 dl kermaa
suolaa
pippuria
pizzamaustetta

Valmistusohje

  1. Kuumenna tomaattimurskaa pannulla, kunnes ylimääräinen neste haihtuu ja tomaattimurska tiivistyy tasaiseksi soseeksi.
  2. Lisää puristettu valkosipulinkynsi, kerma ja mausteet. Hauduta seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Paloittele makkara pieniin uuninkestäviin annosmaljoihin tai yhteen suurempaan uunivuokaan reilunkokoisiksi paloiksi tai leikkaa makkara neljään osaan ja vedä jokaisen päälle terävällä veitsellä kevyt ruudutus ja nosta vuokaan. Kaada tomaattiseos makkaroiden päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia tai alhaisemmassa lämmössä pitempään.
  • Voit käyttää tölkitetyn tomaattimurskan asemesta tuoreita tomaatteja. Kuoret saat kätevästi pois, kun kastat tomaatit ensin hetkeksi kiehuvaan veteen. Kuori ja paloittele tomaatit. Tomaatin makua voit tehostaa valmiilla tomaattikastikkeella tai tomaattipyreella.

Avainsanat

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Saunaillan makkara

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X